Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Χάος σε αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο: Κατέρρευσαν τα συστήματα check-in! Απίστευτη ταλαιπωρία για επιβάτες

αεροδρόμια

-Κατέρρευσαν τα συστήματα check-in σε μεγάλα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο
-Προβλήματα στο Gatwick στο Λονδίνο, το Παρίσι, τη Μελβούρνη και την Ουάσινγκτον
-Επιβάτες μιλάνε για τεράστιες καθυστερήσεις στο check-in σε ορισμένα αεροδρόμια

Χάος και πίστευτη ταλαιπωρία για επιβάτες μετά την κατάρρευση των συστημάτων check-in σε μεγάλα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο.

Μέχρι στιγμής από την κατάρρευση των check-in έχουν αναφερθεί προβλήματα στο Charles de Gaulle στο Παρίσι, στο Heathrow και το Gatwick στο Λονδίνο, στο Changi στη Σιγκαπούρη και σε Ουάσινγκτον, Μελβούρνη, Γιοχάνεσμπουργκ και Ζυρίχη.

Το σύστημα check-in από την Amadeus Altea χρησιμοποιείται από 125 αεροπορικές εταιρείες. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως ένα πρόβλημα δικτύου προκαλεί τα προβλήματα και πως οι υπηρεσίες αποκαθίστανται σταδιακά.

Ουρές και ταλαιπωρία σε μεγάλα αεροδρόμια

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου Gatwick δήλωσε στη Mail Online πως ορισμένες αεροπορικές εταιρείες τους ανέφεραν βλάβες. Ωστόσο τα συστήματα κατέρρευσαν για δύο μόνο λεπτά.

Σε άλλα αεροδρόμια, όπως στη Μελβούρνη στην Αυστραλία, υπάρχουν τεράστιες ουρές στα check-in. Ο πίνακας ανακοινώσεων του Heathrow έδειξε ότι όλα τα αεροπλάνα απογειώθηκαν μετά από μισή ή μια ώρα καθυστέρηση. Όπως και ορισμένες από τις προγραμματισμένες πτήσεις για το απόγευμα.

“Πρόκειται για ζήτημα αεροπορικών εταιρειών και όχι για ζήτημα αεροδρομίου. Αυτό δεν είναι το λογισμικό του Gatwick. Χτύπησε τα συστήματα check-in ορισμένων αεροπορικών εταιρειών. Δεν υπήρξε μεγάλο πρόβλημα στο Gatwick”.

Χρησιμοποιούν λογισμικό Altea και υπάρχουν αρκετές αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν το ίδιο λογισμικό για check-in. Αυτό επηρεάστηκε. Δεν μπορούν να ελέγξουν τους επιβάτες για να περάσουν”.


Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις