Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Χάος στα αεροδρόμια με τις πτήσεις της Lufthansa – Κατέρρευσε το σύστημα πληροφορικής της εταιρείας

Χάος στα αεροδρόμια με τις πτήσεις της Lufthansa – Κατέρρευσε το σύστημα πληροφορικής της εταιρείας

Χάος επικρατεί σήμερα (15.02.2023) σε πάρα πολλά αεροδρόμια του κόσμου, και κυρίως της Γερμανίας. Και αυτό γιατί το πληροφοριακό σύστημα της Lufthansa, μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο… κατέρρευσε. 

Ειδικά στα αεροδρόμια της Γερμανίας για όσους περίμεναν κάποια πτήση της Lufthansa η κατάσταση από το πρωί της Τετάρτης (15.02.2023) είναι πραγματικά απελπιστική… Ο κόσμος περιμένει σε ατελείωτες ουρές και οι πτήσεις ακυρώνονται η μία μετά την άλλη. Στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης δεν πραγματοποιείται καμία προσγείωση.

Πολλοί επιβάτες της Lufthansa έχουν ανεβάσει στα social media βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν τις ατελείωτες ουρές αναμονής και ταλαιπωρίας. 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες: 

Και όπως ήταν αναμενόμενο, αυτή η χαοτική κατάσταση έχει μεταφερθεί και σε άλλα αεροδρόμια αφού η Lufthansa είναι μια από τις αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιεί πτήσεις σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που δημοσιεύτηκε στο Twitter στον λογαριασμό του flightradar24 και δείχνει πόσες λιγότερες είναι οι πτήσεις σε σχέση με χθες. 

Δείτε την φωτογραφία:

Η εταιρία, με ανακοίνωσή της στο Twitter, ενημερώνει το κοινό για το πρόβλημα και εξηγεί ότι η διαδικασία Check-in θα γίνεται χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο ωστόσο είναι απολύτως απαραίτητο για την απογείωση των αεροσκαφών. Επιπλέον, οι εσωτερικές πτήσεις στη Γερμανία έχουν ακυρωθεί και οι επιβάτες λαμβάνουν οδηγίες για μετακίνησή τους με τους σιδηροδρόμους.

Σύμφωνα με τη Lufthansa, δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί η έκταση του προβλήματος ούτε μπορεί να προβλεφθεί ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την αποκατάσταση της λειτουργίας του συστήματος.

Προκειμένου να αποφορτιστεί ο κεντρικός κόμβος, στη Φραγκφούρτη, στο αεροδρόμιο της πόλης δεν πραγματοποιείται καμία προσγείωση και τα αεροσκάφη εκτρέπονται προς τα αεροδρόμια της Νυρεμβέργης, της Κολωνίας και του Ντίσελντορφ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις