Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Χάος στα αεροδρόμια των ΗΠΑ! [pics, vids]

Χάος στα αεροδρόμια των ΗΠΑ! [pics, vids]

Συμβαίνει και στις… “καλύτερες” οικογένειες: χάος και ταλαιπωρία επικράτησαν τη Δευτέρα (02.01.2016) στα αεροδρόμια των ΗΠΑ εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος στον κεντρικό υπολογιστή της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων.

Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν στα σημεία ελέγχου διαβατηρίων και πολλοί ταξιδιώτες, που επέστρεφαν από την άδεια της Πρωτοχρονιάς, αναγκάστηκαν να ταλαιπωρηθούν και να καθυστερήσουν. Το χάος κράτησε περίπου τέσσερις ώρες, μέχρι να λυθεί το τεχνικό πρόβλημα.

Φυσικά, αμέσως η σκέψη πήγε στο ενδεχόμενο να έχει γίνει νέα επίθεση χάκερ. Αλλά για την ώρα, επισήμως τουλάχιστον, δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων «δεν υπάρχει ένδειξη ότι η διακοπή της υπηρεσίας ήταν εσκεμμένη».

Η διακοπή κράτησε από τις 5:00 μ.μ. έως τις 9:00 π.μ. περίπου ώρες Νέας Υόρκης (12:00 μεσάνυχτα έως 4:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), και πλέον όλα τα αεροδρόμια έχουν επανασυνδεθεί με το σύστημα, τόνισε η εκπρόσωπος Τζένιφερ Εβανίτσκι στη δήλωσή της.

Μεταξύ των αεροδρομίων που επηρεάστηκαν ήταν τα διεθνή αεροδρόμια στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Μαϊάμι, τη Βοστόνη και την Ατλάντα.

“Κατά τη διάρκεια της τεχνολογικής διακοπής, η Υπηρεσία είχε πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων που αφορούν την εθνική ασφάλεια και όλοι οι ταξιδιώτες πέρασαν έλεγχο σύμφωνα με στα στάνταρ ασφαλείας”, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε