Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Χάος στη Βαρκελώνη! Άγριες συγκρούσεις διαδηλωτών – αστυνομίας

Χάος στη Βαρκελώνη! Άγριες συγκρούσεις διαδηλωτών – αστυνομίας

Καίγεται η Βαρκελώνη όπου επικρατεί το απόλυτο χάος.
Πεδίο μάχης το κέντρο της πόλης με συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία.
Φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και πετροπόλεμος.
Διαμαρτύρονται για την καταδίκη των Καταλανών αυτονομιστών ηγετών.

Διαδηλωτές, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο κέντρο της Βαρκελώνης σήμερα, την πέμπτη ημέρα των κινητοποιήσεων κατά της φυλάκισης των αυτονομιστών ηγετών.

Ένα πλήθος διαδηλωτών πέταξε πέτρες εναντίον των αστυνομικών των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών και μετέφερε κάδους απορριμμάτων στη μέση της κεντρικής λεωφόρου όπου τους έβαλε φωτιά.

Αστυνομικά βαν επιχείρησαν μάταια να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 525.000 άνθρωποι κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους της Βαρκελώνης για να διαμαρτυρηθούν για την καταδίκη των Καταλανών αυτονομιστών ηγετών σε βαριές ποινές κάθειρξης από την ισπανική δικαιοσύνη για τον ρόλο τους στην απόπειρα απόσχισης το 2017.

 Ελεύθερος υπό όρους ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν

Ελεύθερος υπό δικαστικό έλεγχο, ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας και νυν ευρωβουλευτής, Κάρλες Πουτζντεμόν. Σε βάρος του έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τη Μαδρίτη.
Ο Πουτζντεμόν παρουσιάστηκε την Παρασκευή (18.10.2019) οικειοθελώς ενώπιον δικαστή στο Βέλγιο, ο οποίος τον ενημέρωσε για το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που έχει εκδώσει εναντίον του η Μαδρίτη και αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο υπό δικαστικό έλεγχο, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από τις Βρυξέλλες ο Πουτζντεμόν εξήγησε ότι παρουσιάστηκε στην αστυνομία και στη συνέχεια οδηγήθηκε ενώπιον δικαστή.

Αφέθηκε όμως ελεύθερος «υπό όρους και έχει τη δυνατότητα να φύγει από το Βέλγιο έπειτα από άδεια» του δικαστή, όμως θα πρέπει να παραμείνει «στη διάθεσή του» προκειμένου να απαντήσει σε οποιαδήποτε κλήση, πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις