Κόσμος

Χάος στη Βουλγαρία από τις πλημμύρες

Καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν τοπικές πλημμύρες σε διάφορα σημεία της Βουλγαρίας το τελευταίο 24ωρο.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ιδιαίτερα σοβαρή εκτιμάται η κατάσταση στην περιοχή της Φιλιππούπολης, ενώ συνεργεία της πυροσβεστικής συνεχίζουν τις αντλήσεις υδάτων από σπίτια στην πόλη Σαεντινένιε και στο χωριό Ντομπρόβνιτσα, όπου η πλημμύρα προκάλεσε μεγάλες ζημιές. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί ο δήμος Χισάρια και άλλοι δήμοι της περιοχής.

Στο μεταξύ, μόλις σήμερα έληξε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πόλη της κεντρικής Βουλγαρίας Μίζια, όπου στις αρχές Αυγούστου τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους από πλημμύρα και προκλήθηκαν υλικές ζημιές τριών εκατ.ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Βιολίν Κρουσοβένσκι.

Σήμερα, εξάλλου, απαγορεύτηκε η ναυσιπλοΐα στο λιμάνι της Βάρνας, λόγω ισχυρών ανέμων. “Κόκκινος συναγερμός” για νέες ισχυρές βροχοπτώσεις έχει αναγγελθεί σήμερα για οχτώ περιοχές της Βουλγαρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα