Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Χάραξαν τα πρόσωπα ηρώων στην άμμο μέχρι να τα πάρει η παλίρροια [pics, video]

Χάραξαν τα πρόσωπα ηρώων στην άμμο μέχρι να τα πάρει η παλίρροια [pics, video]

Πως η ανθρώπινη ζωή χάνεται από την μια στιγμή στην άλλη; Ειδικά στον πόλεμο. Αυτό θέλησε να αναπαραστήσει ο διάσημος κινηματογραφιστής Ντάνι Μπόιλ με αφορμή τις εκδηλώσεις από τα 100 χρόνια του τέλους του Α Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι παραλίες της Βρετανίας γέμισαν χιλιάδες κόσμο που πήγε να αποτίσει φόρο τιμής στους πεσόντες. Εκεί, καλλιτέχνες κατάφεραν πάνω στην άμμο να φτιάξουν τα πρόσωπα εκείνων που χάθηκαν μέσα σε μια στιγμή στην δίνη του πολέμου. Και περίμεναν να τα σβήσει η θάλασσα.

Όπως, το πορτραίτο του στρατιώτη και ποιητή Γουίλφρεντ Όουεν που χαράχτηκε στην άμμο μέχρι να το σβήσει η παλίρροια, έτσι ακριβώς όπως σβήνει η ζωή.

Δείτε το πορτραίτο να χάνεται σε timelapse

Το ίδιο έγινε και στην παραλία του Μπλάκπουλ απ όπου καταγόταν ο Τζον Έντουαρντ Οκραιτ ο οποίος σκοτώθηκε στη μάχη στις 26 Αυγούστου 1914 σε ηλικία μόλις 23 ετών. Και στην παραλία Ντάουνχιλ στην Βόρεια Ιρλανδία όπου τιμήθηκε η μνήμη της νοσοκόμας Ρέιτσελ Φέργκιουσον η οποία σκοτώθηκε τον Ιούνιο του 1918.

Και ο πρώτος μαύρος αξιωματικός του Βρετανικού Στρατού, ο Γουόλτερ Ταλ, ο οποίος χάθηκε στην μάχη. Το πρόσωπό του χαράχτηκε στην παραλία Άιρ της Σκωτίας μέχρι που τον “πήρε” η θάλασσα.

https://twitter.com/ScotlandsTalkIn/status/1061581820402302976

πηγη φωτο: REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις