Κόσμος

Χαράς ευαγγέλια για τη Louis Vuitton!

Τους κινέζους πελάτες της θα πρέπει να ευχαριστεί η γνωστή εταιρία πολυτελών ειδών Louis Vuitton για τα αυξημένα κέρδη εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Το α΄ εξάμηνο του 2009, τα έσοδα της εταιρίας αυξήθηκαν με διψήφιο ποσοστό καταγράφοντας κέρδη σε όλες τις αγορές. Το ίδιο διάστημα, τα έσοδα του όμιλου LVMH στον οποίο ανήκει ο οίκος σημείωσαν πτώση.

«Είναι απίστευτο ότι, εν μέσω ύφεσης, οι καταναλωτές συνεχίζουν να αγοράζουν τόσες τσάντες Louis Vuitton», επισημαίνει η Μελανί Φλουκέ, αναλύτρια του κλάδου ειδών πολυτελείας της JPMorgan.

H Vuitton φαίνεται να κρύβει έναν “άσσο” στο μανίκι της:  Την πολυπληθέστερη χώρα: την Κίνα. «

Ο κινέζος καταναλωτής είναι ερωτευμένος με την επωνυμία Louis Vuitton», τονίζει η κα Φλουκέ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της LVMH το πρώτο εξάμηνο, το 18% των εσόδων της Vuitton προήλθαν από την κινεζική αγορά, στην οποία η εταιρεία κατέχει τη δεύτερη μεγαλύτερη πελατειακή βάση μετά την Ιαπωνία.

Το κλειδί της επιτυχίας είναι, σύμφωνα με το διυθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας κ. Αρνό, η αντιμετώπιση της αγοράς ως αναπτυσσόμενη. «Αντιμετωπίζουμε τους Κινέζους πελάτες ως εκλεκτικούς», επισημαίνει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιστορική ομιλία του Καρόλου στο Κογκρέσο – Οι αναφορές στους δεσμούς ΗΠΑ και Βρετανίας αλλά και στους πυροβολισμούς στο δείπνο των ανταποκριτών
«Ο δεσμός συγγένειας και ταυτότητας μεταξύ Αμερικής και Ηνωμένου Βασιλείου είναι ανεκτίμητος και αιώνιος», υπογράμμισε ο Κάρολος
Ο Βασιλιάς Κάρολος της Βρετανίας απευθύνεται σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου, δίπλα στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ JD Vance και τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Mike Johnson
Μέση Ανατολή: Νέο ρεσάλτο Αμερικανών πεζοναυτών σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην Αραβική Θάλασσα
Οι αμερικανικές δυνάμεις άφησαν το πλοίο να συνεχίσει το ταξίδι του, αφού διενήργησαν έλεγχο και βεβαιώθηκαν πως το Blue Star III δεν κατευθυνόταν σε ιρανικό λιμάνι
Πλοίο