Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Χάρι – Κάρολος: Τα λόγια που θεράπευσαν πληγές μετά τον θάνατο της Νταϊάνα

πρίγκιπας Χάρι πρίγκιπας Κάρολος Μέγκαν Μαρκλ

Μετά το πολύκροτο φιάσκο με τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ, ήταν ο πρίγκιπας Κάρολος που τελικά τη συνόδευσε στον γιο του πρίγκιπα Χάρι.

Ο πρίγκιπας Χάρι χαμογέλασε στον πατέρα του πρίγκιπα Κάρολο και του είπε “thanks, pa”. Λόγια που δείχνουν μια εγγύτητα ανάμεσά τους που πολύ πίστευαν ότι δεν θα γευτούν ποτέ ως πατέρας και γιος μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που πέθανε η πριγκίπισσα Νταϊάνα όταν ο πρίγκιπας Χάρι ήταν 12 ετών. Σε όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν στιγμές που οι δυο τους επέλεγαν να μη βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που όταν ο πρίγκιπας Χάρι πέρασε δύσκολη εφηβεία με ναρκωτικά και αλκοόλ κατηγόρησαν τον πρίγκιπα Κάρολο. Ένιωθαν ότι ήταν τόσο απασχολημένος με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς που δεν αφιέρωσε χρόνο στους γιους του. Ειδικά στον πρίγκιπα Χάρι που ήταν πάντα ο πιο ευάλωτος.

Ήταν πέρυσι, στα 20 χρόνια από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, που ο πρίγκιπας Κάρολος ένιωσε να τον ξεγράφουν από τα πλούσια αφιερώματά τους για τη μητέρα τους. Ωστόσο υπήρξε παρηγοριά στα λόγια του πρίγκιπα Χάρι. Τον επαίνεσε για τον τρόπο που φρόντιζε τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον ίδιο μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

“Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που πρέπει να κάνει ένας γονιός είναι να πει στα παιδιά του πως πέθανε ο άλλος. Αλλά ήταν εκεί για εμάς. Προσπάθησε να κάνει ό,τι καλύτερο για να σιγουρευτεί ότι θα είμαστε προστατευμένοι”.

Ήταν μια επισήμανση του πρίγκιπα Χάρι που όσοι γνωρίζουν από κοντά τη βασιλική οικογένεια ήξεραν ότι δεν θα έκανε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ. Ήταν πάντα πιο ανεξάρτητος από την επιρροή που είχε πάνω του ο πατέρας τους σε αντίθεση με τον Χάρι. Για αυτό και είχε έρθει πιο κοντά στη γιαγιά του βασίλισσα Ελισάβετ παρά στον πατέρα του.

Τα συναισθήματα του πρίγκιπα Χάρι και του πρίγκιπα Γουίλιαμ στον πατέρα τους μπορούσαν να συνοψιστούν σε μία λέξη. Καμίλα. Παραδόξως το 2005, κατά τη διάρκεια του γάμου του πατέρα τους με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, πρίγκιπας Χάρι και πρίγκιπας Γουίλιαμ μιλούσαν δημόσια υπέρ της πολύ υποστηρικτικής μητριάς τους. Ένιωθαν όμως όντως έτσι;

Η Καμίλα και η σχέση πρίγκιπα Χάρι – Κάρολου μετά την Νταϊάνα

Στα 70ά της γενέθλια και ενώ όλοι θα περίμεναν να μιλήσουν με ζεστά λόγια ο πρίγκιπας Χάρι και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ για την Καμίλα, αυτό δεν έγινε ποτέ. Θα περίμενε κανείς όσο μεγάλωναν να έρθουν πιο κοντά με την Καμίλα. Έγινε ακριβώς το αντίθετο.

“Δεν είναι κοντά στην Καμίλα. Από την άλλη, οι δεύτερες σύζυγοι πολύ συχνά αποτυγχάνουν να κερδίσουν τα θετά παιδιά τους” σχολίασε άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Η αλλαγή στάσης του πρίγκιπα Χάρι προς τον πατέρα του συμπίπτει με την είσοδο της Μέγκαν Μαρκλ στη ζωή του.

Νταϊάνα

Όταν ο πρίγκιπας Χάρι έγινε guest editor στο Today του Radio 4, που ο πρίγκιπας Κάρολος είναι επιμελής ακροατής, κανόνισε μια συνέντευξη με τον πατέρα του. Ήθελε να μιλήσει για τις ανησυχίες του για την αλλαγή κλίματος και τις ζημιές που έχουν προκαλέσει στο περιβάλλον.

Η συνέντευξή τους όμως έγινε πολύ πιο αποκαλυπτική και ενδιαφέρουσα. Και αυτό κυρίως για το φως που έριξε στη σχέση του πρίγκιπα Χάρι με τον πατέρα του πρίγκιπα Κάρολο. Ο Κάρολος χρησιμοποιούσε εκφράσεις όπως “dear boy” και “darling boy” και ο πρίγκιπας Χάρι τον αποκαλούσε “pa”. Μια φράση που χρησιμοποίησε και στον γάμο του με τη Μέγκαν Μαρκλ που συνόδευσε ο πατέρας του.

πρίγκιπας Χάρι Μέγκαν Μαρκλ

Παρά όμως την εγγύτητα, όσο πλησίαζε η ημερομηνία του γάμου του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ, ο πρίγκιπας Κάρολος είχε τρομοκρατηθεί από την έλλειψη συμμετοχής του στις διαδικασίες. Τον ενόχλησε πολύ που δεν μπορούσε να καλέσει όλους όσους ήθελε στον γάμο του γιου του. Ξαφνικά όμως το κλίμα άλλαξε.

Το γεγονός πως ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ δεν μπορούσε να τη συνοδεύσει έδωσε μια ευκαιρία για σύσφιξη των σχέσεών τους. Ο πρίγκιπας Χάρι του ζήτησε να τη συνοδεύσει εκείνος στην εκκλησία.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις