Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Χάρι – Μέγκαν: Αυτό είναι το πρόγραμμα του γάμου

Χάρι – Μέγκαν: Αυτό είναι το πρόγραμμα του γάμου

Με την ακρίβεια δευτερολέπτου έχουν υπολογισθεί τα πάντα για τον γάμο του Πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ. Το παρεκλήσσι του Αγίου Γεωργίου θα αρχίσει να γεμίζει από τις 11.30 το πρωί ώρα Ελλάδος. Ο πριγκιπικός γάμος έχει σχεδιασθεί έτσι όπως προβλέπει το πρωτόκολλο. Τελευταία θα φτάσει στην εκκλησία η νύφη και προτελευταία η Βασίλισσα Ελισάβετ.

Όλο το πρόγραμμα αναλυτικά:

11.30 – 13.00: Άφιξη των καλεσμένων με άμαξες στον Round Tower και στην συνέχεια πεζή θα κατευθυνθούν στο παρεκλήσσι του Αγίου Γεωργίου.

13.20: Άφιξη των μελών της βασιλικής οικογένειας. Θα μπαίνουν στην εκκλησία. Θα μπουν από συγκεκριμένη είσοδο την Galilee Porch.

13.45: Άφιξη του γαμπρού, Πρίγκιπα Χάρι μαζί με τον αδερφό του Πρίγκιπα Γουίλιαμ κοντά στην δυτική είσοδο του παρεκκλησίου. Θα περπατήσουν προκειμένου να χαιρετήσουν τους πολίτες που θα έχουν συγκεντρωθεί για τον γάμι.

13.55: Άφιξη της Βασίλισσας. Θα είναι το τελευταίο μέλος της βασιλικής οικογένειας που θα φτάσει όπως προβλέπει το πρωτόκολλο.

13.59: Ένα λεπτό πριν ξεκινήσει η τελετή θα φτάσει και η νύφη. Η Μέγκαν Μαρκλ θα φτάσει στην εκκλησία με αυτοκίνητο μαζί με την μητέρα της Ντόρια Ράγκλαντ. Θα χαιρετάει το πλήθος μέσα από το αυτοκίνητο και όταν θα φτάσει έξω από την εκκλησία η μητέρα της θα παραχωρήσει την θέση της στα παρανυφάκια και θα μπει από άλλη είσοδο.

14.00: Έναρξη της γαμήλιας τελετής. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

15.00: Να μας ζήσουν! Οι νεόνυμφοι θα βγουν από τα δυτικά σκαλοπάτια της εκκλησίας. Όλα τα μέλη της οικογένειας θα βγούν για να του χαιρετήσουν και από εκεί και για 25 λεπτά που η άμαξα που θα τους μεταφέρει στο St George’s Hall για την μεσημεριανή δεξίωση με οικοδέσποινα την Βασίλισσα θα αποθεώνονται από τον κόσμο στους δρόμους του Γουίνδσορ. Θα έχουν στην διάθεσή τους και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες δυο άμαξες. Μια κλειστή και μια ανοικτή. Άλλωστε ο φόβος της βροχής είναι συνήθεια στο Λονδίνο.

21.00: Η βραδινή δεξίωση δεν πρόκειται να μεταδοθεί τηλεοπτικά. Η δεξίωση θα γίνει στο Frogmore House με οικοδεσπότη τον Πρίγκιπα Κάρολο. Οι τηλεθεατές θα δουν μόνο το πριγκιπικό ζεύγος όταν θα αποχωρούν από το παλάτι του Γουίνδσορ για την δεξίωση.

Δείτε το πρόγραμμα του γάμου από την Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις