Κόσμος

Χαρούμενος για την αποχώρηση του «τρομοκράτη» Τραμπ δηλώνει ο πρόεδρος του Ιράν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Χαρούμενος δήλωσε την Τετάρτη (16/12) ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί που ο Ντόναλντ Τραμπ αποχωρεί από την εξουσία, χαρακτηρίζοντάς τον “τον πιο άνομο πρόεδρο των ΗΠΑ” και “τρομοκράτη”. “Δεν είμαστε περιχαρείς για την άφιξη του κ. Μπάιντεν, αλλά είμαστε χαρούμενοι που φεύγει ο Τραμπ”, σημείωσε σε ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο.

Εξάλλου σήμερα ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, αναμένεται να εκτελέσει το πρώτο δημόσιο καθήκον του μετά την κυκλοφορία φημών για επιδείνωση της υγείας του, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, ο Χαμενεΐ θα συναντηθεί με διοργανωτές των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν για την πρώτη επέτειο από τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί από επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο Ιράκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Άκυρες οι NAVTEX, δεν έχουμε δώσει ακόμη άδεια»
Η Άγκυρα επικαλείται τα όρια που έχει γνωστοποιήσει στα Ηνωμένα Έθνη από τις 18 Μαρτίου 2020 - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Σαφές το διεθνές δίκαιο της θάλασσας
Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου το γαλλικό πλοίο ABEILLE MARENGO, ενόψει των υποθαλάσσιων ερευνών για το έργο Great Sea Interconnector. Tο γαλλικό πλοίο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τις προπαρασκευαστικές εργασίες που συνδέονται με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ 156