Κόσμος

Χάρβεϊ: Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Χιούστον!

Να απαγορεύσουν την κυκλοφορία το βράδυ μέχρι νεοτέρας αποφάσισαν οι αρχές του Χιούστον. Ο Χάβεϊ εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα και ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους φαινόμενα λεηλασίας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι αρχές του Χιούστον αποφάσισαν να απαγορεύσουν τη νυχτερινή κυκλοφορία με στόχο να μειώσουν τα επεισόδια λεηλασίας, ένοπλης ληστείας και αντιποίησης αρχής με άτομα που προσποιούνται τους αστυνομικούς.

Η απαγόρευση θα ισχύσει κάθε βράδυ από τις 10:00 μ.μ. έως τις 5:00 π.μ., δήλωσε ο δήμαρχος Σιλβέστερ Τέρνερ. Η πόλη έχει επίσης ζητήσει τη συνδρομή αστυνομικών από άλλες περιοχές.

houston houston

“Απαγορεύεται να οδηγείτε και να βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο. Ήδη είχαμε προβλήματα με ένοπλες ληστείες, με άτομα που έφεραν πιστόλια και όπλα”, είπε ο διοικητής της αστυνομίας του Χιούστον Αρτ Ασεβέντο, αναφερόμενος στο περιοριστικό ωράριο.

Η πόλη θα ανοίξει επίσης αρκετά πρόσθετα καταφύγια για να μειώσει τον συνωστισμό στο συνεδριακό κέντρο, το οποίο ήδη στεγάζει 10.000 άτομα. Μερικά από αυτά θα μεταφερθούν παραπλήσια σε μέγαρο μουσικής και στάδιο του μπάσκετ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Επίσης, η πόλη θα ανοίξει και καταφύγιο στο δυτικό τμήμα του Χιούστον, κοντά σε σημείο όπου έχουν πλημμυρίσει πάνω από 3.000 σπίτια. Άλλο ένα κέντρο στο Χαμπλ του Τέξας θα φιλοξενήσει άτομα από τα βόρεια προάστεια της πόλης, είπε ο δήμαρχος Τέρνερ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
CNN: Διπλωματική έξοδο των ΗΠΑ από τον πόλεμο με το Ιράν ζητά ο κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ
Ο πόλεμος έχει φτάσει σε σημείο όπου πολλοί από τους κορυφαίους αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας του Τραμπ συμφωνούν με τον στρατηγό Κέιν ότι «η αεροπορική ισχύς έχει τα όριά της»
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Νταν Κέιν
Άντι Μπέρναμ: Δάκρυσε για τον πατέρα του που έχει Αλτσχάιμερ – «Δεν έχει συνειδητοποιήσει πως είμαι πρωθυπουργός»
Ο Βρετανός πρωθυπουργός διηγήθηκε τα όσα συνέβησαν στον οίκο ευγηρίας που μένει ο πατέρας του όταν ο ίδιος πήγε για πρώτη φορά στην Ντάουνινγκ Στριτ
Prime Minister Andy Burnham speaking during a visit to a family centre in Sheffield, South Yorkshire, for the launch of the biggest transfer of power from Westminster in a generation, which will allow English mayors to keep a share of the taxes collected in their area, giving communities greater control over the decisions that shape jobs, transport, housing and public services. July 31, 2026. Annabel Lee-Ellis/Pool via REUTERS