Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν για Σάλμα Χάγιεκ: Η λεσβιακή σκηνή και η Τζένιφερ Λόπεζ

Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν

Μετά το άρθρο της Σάλμα Χάγιεκ σε βάρος του άλλοτε μεγιστάνα του Χόλιγουντ, ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν απάντησε στους ισχυρισμούς για τη λεσβιακή σκηνή στην ταινία Φρίντα.

Ο έκπτωτος μεγιστάνας του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν απάντησε στους ισχυρισμούς της Σάλμα Χάγιεκ μέσω του εκπροσώπου του. Ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν έλυσε τελικά τη σιωπή του αρνούμενος τους ισχυρισμούς ότι παρενόχλησε σεξουαλικά τη Σάλμα Χάγιεκ. Αρνήθηκε και το ότι την ανάγκασε να γυρίσει λεσβιακή σκηνή για το biopic της Φρίντα Κάλο.

“Ο κύριος Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν δεν θυμάται να πιέζει τη Σάλμα Χάγιεκ να κάνει ερωτική σκηνή με συμπρωταγωνίστριά της. Δεν ήταν μάλιστα εκεί στο γύρισμα” ανέφερε ο εκπρόσωπός του σε μακροσκελή ανακοίνωση.

“Αυτό ήταν μέρος της ιστορίας καθώς η Φρίντα Κάλο ήταν bisexual. Και η πιο σημαντική ερωτική σκηνή στην ταινία ήταν ανάμεσα στη Σάλμα Χάγιεκ και τον Geoffrey Rush”.

Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της Σάλμα Χάγιεκ, ο εκπρόσωπος του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν αναφέρει ότι υποστήριξε την υποψηφιότητά της για τον ρόλο της Φρίντα Κάλο. Επισήμανε μάλιστα ότι έπεισε και τους άλλους επενδυτές στην ταινία που προτιμούσαν να πρωταγωνιστήσει η Τζένιφερ Λόπεζ που ήταν “μεγαλύτερο αστέρι”.

Η ανακοίνωση του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν

Η ανακοίνωση του εκπροσώπου του είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη καθώς αποτελεί την πρώτη απάντηση του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν μετά τις καταγγελίες που γίνονται σε βάρος του από τον Οκτώβριο. Μόνο τότε είχε αρνηθεί έντονα τους ισχυρισμούς που είχε κάνει η ηθοποιός Lupita Nyong’o.

Σάλμα Χάγιεκ

“Ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν θεωρεί τη Σάλμα Χάγιεκ κορυφαία ηθοποιό και την επέλεξε σε πολλές από τις ταινίες του. Ανάμεσά τους οι “Once Upon a Time in Mexico”, “Dogma” και “Studio 54”. Ήταν πολύ περήφανος για την υποψηφιότητά της για Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού για την ταινία Φρίντα και συνεχίζει να υποστηρίζει τη δουλειά της.

I finally wrote my story in the New York Times, Harvey Weinstein was my monster too. Finalmente escribí mi historia en el New York Times Harvey Weinstein también fue mi monstruo. @new_york_times__ #girlpower

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Salma Hayek Pinault (@salmahayek) στις

Σάλμα Χάγιεκ και Τζένιφερ Λόπεζ

Ενώ η Τζένιφερ Λόπεζ είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της να παίξει τη Φρίντα και την εποχή εκείνη ήταν μεγαλύτερο αστέρι. Ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν απέρριψε την πρόταση των άλλων επενδυτών και στήριξε τη Σάλμα Χάγιεκ για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Miramax έβαε τα μισά χρήματα και όλα τα P&A. Το μπάτζετ ήταν πάνω από 12 εκατομμύρια.

Όπως και στα περισσότερα έργα συνεργασίας υπήρξε δημιουργική τριβή στη Φρίντα. Ωστόσο βοήθησε στο να οδηγηθεί το πρότζεκτ στην τελειότητα. Η ταινία προβλήθηκε σε πολλά σινεμά και υποστηρίχθηκε από τεράστια διαφημιστική εκστρατεία και έναν τεράστιο προϋπολογισμό για τα Όσκαρ.

Ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν δεν θυμάται να πίεσε τη Σάλμα Χάγιεκ να κάνει ερωτική σκηνή με συμπρωταγωνίστριά της και δεν ήταν εκεί όταν γυρίστηκε η σκηνή. Ωστόσο, αυτό ήταν μέρος του σεναρίου καθώς η Φρίντα Κάλο ήταν bisexual. Η πιο σημαντική ερωτική σκηνή ήταν αυτή της Σάλμα Χάγιεκ με τον Geoffrey Rush. To ενιαίο φρύδι που χρησιμοποιήθηκε ήταν ζήτημα διότι τραβούσε την προσοχή από τις ερμηνείες. Όλοι οι σεξουαλικοί ισχυρισμοί όπως αναφέρονται από τη Σάλμα Χάγιεκ δεν είναι ακριβείς και άλλοι που ήταν μάρτυρες των γεγονότων έχουν διαφορετική άποψη για το τι συνέβη.

Ο Ed Norton, που ήταν τότε σύντροφος της Σάλμα Χάγιεκ, εργάστηκε με τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν για την επανεξέταση του σεναρίου στο Μεξικό. Έκανε λαμπρή δουλειά στο να ξαναγράψει το σενάριο και ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν έδωσε μάχη για να του δώσει credits στην ταινία. Οι προσπάθειές του ήταν ανεπιτυχείς προς απογοήτευση όλων.

Με ομολογία του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, η άγρια συμπεριφορά του μετά από προβολή της Φρίντα προκλήθηκε από την απογοήτευσή του για το κόψιμο της ταινίας. Ένας λόγος που πήρε ένα σταθερό χέρι στην τελική επεξεργασία  μαζί με την πολύ ταλαντούχο σκηνοθέτη Julie Taymor”.

Πηγή: Dailymail

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις