Κόσμος

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Όλα ήταν συναινετικά – “Δεν είναι βιασμός αν μια γυναίκα προωθεί την καριέρα της!”

Τι άλλο θα ακούσουμε από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν. Τον πρώην παντοδύναμο παραγωγό του Χόλυγουντ, ο οποίος κατηγορείται από περισότερες από 100 (!) γυναίκες για βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Αν μια γυναίκα αποφασίσει να έχει σεξουαλικές σχέσεις για να προωθήσει την καριέρα της αυτό δεν συνιστά βιασμό”. Αυτό υποστηρίζει ο δικηγόρος του Αμερικανού παραγωγού, Χάρβεϊ Γουάινστιν. Προσπαθεί λοιπόν, για να υπερασπιστεί τον πελάτη του, να πείσει πως όλα ήταν συναινετικά… Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στη βρετανική εφημερίδα The Times και κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου.

“Αν μια γυναίκα αποφασίζει ότι χρειάζεται να έχει σεξουαλικές επαφές με έναν παραγωγό του Χόλιγουντ ώστε να προωθήσει την καριέρα της, και το κάνει, και το βρίσκει αηδιαστικό, αυτό δεν είναι βιασμός“. Αυτό είπε συγκεκριμένα ο Μπέντζαμιν Μπράφμαν. Κι επέμεινε: “Πήρατε την εκούσια απόφαση ότι είστε έτοιμες να κάνετε κάτι που σας είναι προσωπικά αποκρουστικό με σκοπό να προωθήσετε την καριέρα σας. Δεν είναι έγκλημα“.

Επιμένει πως όλα ήταν… συναινετικά ο Χάρβεϊ Γουάινστιν!

“Η προώθηση μέσω του καναπέ δεν εφευρέθηκε από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν“, συνέχισε ο Μπράφμαν. Εξηγώντας ότι η κινηματογραφική βιομηχανία είχε ήδη αυτή τη φήμη “πολύ πριν γεννηθεί ο ίδιος”.

[read4more]

Περισσότερες από εκατό γυναίκες, μεταξύ των οποίων διάσημες ηθοποιοί κατηγορούν τον Γουάινστιν ότι τις παρενόχλησε ή τις βίασε. Μερικές εξ αυτών η Άσλεϊ Τζουντ, η Γκουίνεθ Πάλτροου και η Σάλμα Χάγιεκ. Ορισμένες από αυτές τις καταγγελίες αφορούν γεγονότα που συνέβησαν πριν από πολλά χρόνια ή ακόμη και δεκαετίες.

Έρευνες σε βάρος του 65χρονου παραγωγού διεξάγονται από τις αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης, του Λος Άντζελες και του Λονδίνου. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Οι δικηγόροι του ισχυρίζονταν εξ αρχής ότι οι σεξουαλικές σχέσεις του με όλες αυτές τις γυναίκες ήταν συναινετικές.

Ο Μπράφμαν είχε εκπροσωπήσει τον πρώην γενικό διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν όταν τον κατήγγειλε για επίθεση μια καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel και κατάφερε να μπει η υπόθεση στο αρχείο. Τον Φεβρουάριο ο δικηγόρος είχε δηλώσει ότι “η συμπεριφορά του Χάρβεϊ Γουάινστιν δεν ήταν άμεμπτη αλλά δεν υπάρχει τίποτα το εγκληματικό σ’ αυτήν και όταν ολοκληρωθεί η έρευνα θα φανεί ότι προώθησε περισσότερες γυναίκες σε ρόλους-κλειδιά από οποιοδήποτε άλλο στέλεχος του κινηματογραφικού τομέα“.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου κατά των αραβικών κομμάτων - «Το ενδεχόμενο συμμαχίας με ισλαμιστές θα διαλύσει το Ισραήλ»
Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 27ης Οκτωβρίου, ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ αναμένεται να ανακοινώσει σε ποιον θα δώσει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
«Πυρά» Τραμπ κατά Δημοκρατικών: «Απειλούν και εκβιάζουν Ρεπουμπλικανούς με μομφή, διατάζω την διερεύνηση της εγκληματικής πράξης, αμέσως!»
«Πρόκειται για εκβιασμό και πρέπει να λογοδοτήσουν, απειλούν τους δωρητές μας με φυλάκιση και πολλές άλλες μορφές τιμωρίας, μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει να είναι Ρεπουμπλικάνοι» γράφει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump σε Halloween πάρτι που διοργάνωσε στο Mar-a-Lago της Φλόριντα στις 31 Οκτωβρίου 2026 7
Ίλζε Άιγκνερ: Η πρόεδρος της Βουλής της Βαυαρίας που θέλει να γίνει πρόεδρος της Γερμανίας – Ήταν εργάτρια και δεν έχει απολυτήριο Λυκείου
Είναι καθολική στο θρήσκευμα, δεν έχει παντρευτεί και δεν έχει παιδιά. Παρότι δεν έχει πτυχίο πανεπιστημίου, ούτε απολυτήριο λυκείου, κατάφερε να διαγράψει μια σημαντική πολιτική διαδρομή
Η Ίλσε Άιγκνερ 11
Ο Αντόνιο Ταγιάνι στο στόχαστρο φιλορώσων χάκερ – Στο dark web προσωπικά δεδομένα του ίδιου και της οικογένειάς του
Υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τον εκφοβίσει, ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις με τις σύμμαχες χώρες  και ότι η επίθεση σε βάρος του οφείλεται στην θέση της Ιταλίας στο ουκρανικό
Αντόνιο Ταγιάνι