Κόσμος

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Ποια είναι η Ντόνα Ροτούνο! Η δικηγόρος που λατρεύει να υπερασπίζεται βιαστές

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν δεν κάνει τίποτα τυχαία. Τίποτα! Δεν είναι τυχαίο που με την έναρξη της δίκης του εμφανίστηκε να περπατάει με την βοήθεια ενός «Πι» και πλέον το κάνει σε κάθε του εμφάνιση. Δεν είναι τυχαίο ότι προσέλαβε γυναίκα δικηγόρο και μάλιστα μια από τις καλύτερες στην υπεράσπιση ανδρών που κατηγορούνται για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν δεν κάνει τίποτα τυχαία και αυτό αποδείχθηκε την Δευτέρα όταν η δικηγόρος του εξετάζοντας ένα από τα θύματά του την πρώην ηθοποιό, Τζέζικα Μαν κατάφερε με τις ερωτήσεις της να της προκαλέσει κρίση πανικού και να την κάνει να ξεσπάσει σε λυγμούς με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί.

herveyweinstein

Η απόγνωση της πρώην ηθοποιού ήρθε όταν η δικηγόρος, Ντόνα Ροτούνο επέμενε να την ρωτάει γιατί κράτησε επαφή με τον Γουάινστιν ακόμα και μετά τις επιθέσεις εκ μέρους του τρεις φορές το 2013 και άλλη μια στις αρχές του 2014. Την ανάγκασε επίσης να παραδεχθεί ότι η ίδια ήταν χειριστική απέναντι στον Γουάινστιν και ισχυρίστηκε ότι την γνώρισε στην κόρη του την ημέρα που τον κατηγορεί ότι την βίασε.

harveyweinstein

Η δικηγόρος Ντόνα Ροτούνο, την οποία και αποκαλούν «δικηγόρο του διαβόλου» ανάγκασε την πρώην ηθοποιό να παραδεχθεί ότι είχε πει στον Γουάινστιν ότι ήταν ο καλύτερός της και ότι προσποιήθηκε έναν οργασμό κατά την διάρκεια της σεξουαλικής συνεύρεσης μαζί του.

Η πρώην ηθοποιός και νυν κομμώτρια στην κατάθεσή της είπε ότι έπαθε σοκ όταν ο Γουάινστιν ούρησε επάνω της.

harveyweinstein

Το πιο εντυπωσιακό ακόμα στην όλη διαδικασία που γινόταν στο δικαστήριο με την δικηγόρο του Γουάινστιν να σφυροκοπά την μάρτυρα κατηγορίας ήταν ότι ο Γουάινστιν αποκοιμήθηκε πολλές φορές.

Η στιγμή που η κοπέλα κατέρρευσε πλήρως ήταν όταν η δικηγόρος την ανάγκασε να παραδεχθεί πως χρησιμοποίησε τον Γουάινστιν για να προωθήσει την καριέρα της και να την καλούν σε πάρτι στο Χόλιγουντ. Ήταν σε τέτοιο σοκ η 34χρονη που έδειχνε να είναι σε σύγχυση και ζήτησε διακοπή της διαδικασίας.

Ποια είναι η Ντόνα Ροτούνο

Η δικηγόρος Ντόνα Ροτούνο, η οποία σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ είναι ένα «μπουλντόγκ μέσα στο δικαστήριο», έχει χτίσει την καριέρα της υπερασπιζόμενη άνδρες που κατηγορούνται για σεξουαλικά αδικήματα. Σε συνέντευξή της στο Vanity Fair η Ροτούνο υποστήριξε ότι οι γυναίκες που κατηγορούν τον Γουάινστιν τον χρησιμοποίησαν για να προωθήσουν τις καριέρες τους και περιγράφει το κίνημα #MeToo ως ένα κίνημα που παρουσιάζει τις γυναίκες ως πολύ ευαίσθητες.

«Οι άνδρες δεν μπορούν να είναι άνδρες και οι γυναίκες δεν μπορούν να είναι γυναίκες», δήλωνε στο αμερικανικό περιοδικό.«Αν οι γυναίκες θέλουν ισότητα και ίσες αμοιβές και ίσες ευκαιρίες τότε θα πρέπει να αναλαμβάνουν και την ευθύνη για όσα συμβαίνουν», είπε αναφερόμενη σε όσους άνδρες έχουν κατηγορηθεί για βιασμό.

harveyweinsteinlawyer

Η Ροτούνο μεγάλωσε στο Σικάγο και λέει ότι μια από τις μεγαλύτερες επιρροές ήταν ο πατέρας της στον τρόπο που δουλεύει.«Μην αφήνεις ποτέ τα συναισθήματά σου να επηρεάζουν την κρίση σου», μου έλεγε.

Και αυτή την αρχή την χρησιμοποίησε όταν υπερασπίστηκε έναν 17χρονο για τον βιασμό μιας 15χρονης συμμαθήτριάς του. Είπε ότι αισθάνθηκε άσχημα γιατί ήταν ένα μικρό κορίτσι αλλά πιο άσχημα αισθάνθηκε όχι για την σκληρότητα με την οποία την αντιμετώπισε αλλά γιατί ο πελάτης της καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκιση. «Ακόμα και αν έφταιγε ήταν πολύ σκληρή η ποινή που του επιβλήθηκε», δήλωσε. Μάλιστα έχει μια φωτογραφία του 17χρονου στο γραφείο της για να της θυμίζει πόσο δύσκολες είναι αυτές οι υποθέσεις όχι για το θύμα αλλά για τον κατηγορούμενο.

Εκτός από αυτή την υπόθεση την οποία έχασε η Ροτούνο έχει ένα ρεκόρ αθωώσεων βιαστών για το οποίο κομπάζει με κάθε ευκαιρία…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Σοβαρά επεισόδια σε φοιτητικές διαδηλώσεις – Πέταξαν πέτρες και τσιμεντόλιθους στο υπουργείο Παιδείας
Ένταση στα Τίρανα με δακρυγόνα, νερό υπό πίεση και προσαγωγές - Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το κόστος σπουδών και τις συνθήκες στα πανεπιστήμια, ενώ η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία
Hooded protesters try to break through a gate at the Education Ministry as the Albanian word "Resign" is displayed on a wall during clashes in Tirana, Albania, Tuesday, Oct. 13, 2026, joining a demonstration organized by the Flamingo protest movement demanding the resignation of Prime Minister Edi Rama.
Ισόβια στον άνδρα που έστησε τη δολοφονία του Τούπακ – Δικαίωση μετά από 30 χρόνια
Ο Ντουέιν «Κίφι Ντι» Ντέιβις καταδικάστηκε για τη δολοφονία του θρυλικού ράπερ στο Λας Βέγκας - «Χρειαστήκαμε 30 χρόνια, αλλά σήμερα θα δώσετε λόγο για τις πράξεις σας», είπε η δικαστής
Duane Davis, right, arrives for a sentencing hearing after his murder conviction in the death of rapper Tupac Shakur on Tuesday, Oct. 13, 2026, in Las Vegas.
Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τον Αμερικανό πρέσβη Τομ Μπάρακ – «Διπλωματική ντροπή χωρίς προηγούμενο»
Στο στόχαστρο της τουρκικής αντιπολίτευσης ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, με αιχμές για τις συναντήσεις του στην Κωνσταντινούπολη, τη διαμονή του εκτός πρωτεύουσας και τον ρόλο του στη Μέση Ανατολή
Tom Barrack, the U.S. ambassador to Turkey and special presidential envoy to Syria and Iraq, speaks at the U.S. Iraq Business Summit at the U.S. Chamber of Commerce, Friday, July 17, 2026, in Washington.
CNN: Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ δεν είχε καμία πρόθεση να παραιτηθεί – Οι επαφές με συμμάχους και οι διαβεβαιώσεις
Το Σαββατοκύριακο είχε μεταφέρει σε πρόσωπα του περιβάλλοντός της ότι είχε λάβει διαβεβαιώσεις πως δεν θα αποπεμπόταν από τη θέση της πρέσβειρας στην Ελλάδα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ