Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Πώς αντέδρασε στο δικαστήριο για τις κατηγορίες βιασμού

Χάρβεϊ Γουάινστιν

Ο άλλοτε ισχυρός άντρας του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν εμφανίστηκε στο δικαστήριο του Μανχάταν για δύο κατηγορίες βιασμού και μία κατηγορία σεξουαλικής επίθεσης.

Ο 65χρονος παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν, που επέλεξε να μην εμφανιστεί ενώπιον ενόρκων, δήλωσε αθώος και στις τρεις κατηγορίες.

Ήταν ο δικηγόρος του Ben Brafman που εξέδωσε ανακοίνωσε ότι ο πελάτης του δεν θα κατέθετε μπροστά στους ενόρκους του δικαστηρίου.

Διαμαρτυρήθηκε μάλιστα πως ο Χάρβει Γουάινστιν δεν είχε πρόσβαση σε κρίσιμες πληροφορίες για την υπόθεσή του που ήταν απαραίτητες για την υπερασπιστική του γραμμή.

Οι δύο άντρες, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του, δεν γνώριζαν ποιοι ήταν οι μηνυτές στη συγκεκριμένη υπόθεση. Έμαθαν τις σχετικές κατηγορίες μετά τη σύλληψή του την Παρασκευή.

Αυτό μάλιστα παρά το γεγονός ότι οι δύο γυναίκες είχαν μοιραστεί τις ιστορίες τους με τον New Yorker.

Η γραμμή του Χάρβεϊ Γουάινστιν

O Ben Brafman υποστήριξε πως η γυναίκα που ισχυρίζεται ότι βιάστηκε από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν πολλές φορές το 2013 είχε δεκαετή σχέση με τον παραγωγό του Χόλιγουντ.

“Αυτή είναι μια εξαιρετική υπόθεση όπου κατά την κρίση μου το θύμα είναι μια γυναίκα που είχε δεκαετή σχέση με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν. Τόσο πριν όσο και μετά το υποτιθέμενο περιστατικό” δήλωσε ο Brafman.

Χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς της παράλογους. “Η ικανότητα των ανθρώπων να έχουν ανοιχτό το μυαλό τους είναι το μόνο πράγμα που με ανησυχεί. Η απαίτηση για κατηγορητήριο ή δίωξη είναι ακατάλληλη πίεση. Είναι άνευ προηγουμένου. Με ενοχλεί και θέλω να γνωστοποιήσω αυτά τα θέματα στο δικαστήριο. Δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει κάποια εναλλακτική αλλά ήθελα να καταστήσω σαφές ότι είμαι δυσαρεστημένος με αυτά τα θέματα”.

Η κατηγορία της Λούσια Έβανς σε βάρος Χάρβεϊ Γουάινστιν

Η γυναίκα που τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση είναι η Λούσια Έβανς. Σύμβουλος μάρκετινγκ και την εποχή εκείνη επίδοξη ηθοποιός. Υποστηρίζει ότι ο Γουάινστιν την υποχρέωσε να του κάνει πεολειχία μέσα στα γραφεία της εταιρείας Miramax. Με αντάλλαγμα μια θέση μοντέλου στο ριάλιτι Project Runway.

Σε βάρος του Γουάινστιν διεξάγονται επίσης έρευνες για παρόμοιες υποθέσεις στο Λος Άντζελες και το Λονδίνο. Όμως μέχρι στιγμής μόνο οι εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης του έχουν ασκήσει δίωξη.

Η προετοιμασία της δίκης του εκτιμάται ότι θα διαρκέσει μήνες, ενώ ο συνήγορός του θα επιχειρήσει να εμποδίσει άλλες γυναίκες, που υποστηρίζουν ότι ήταν θύματά του, να καταθέσουν. Οι ειδικοί δεν αποκλείουν την πιθανότητα ο παραγωγός να δηλώσει τελικά “ένοχος” για να διαπραγματευτεί μειωμένη ποινή, εφόσον οι δικηγόροι του θεωρήσουν ότι δεν πρόκειται να κερδίσουν την υπόθεση.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις