Δευτέρα, 20 Μαΐ
22oC Αθήνα

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο στη Νέα Υόρκη ακύρωσε την καταδίκη του

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο στη Νέα Υόρκη ακύρωσε την καταδίκη του

Ανατροπή στην υπόθεση του Χάρβεϊ Γουάινστιν καθώς το ανώτατο δικαστήριο στη Νέα Υόρκη ακύρωσε την καταδίκη του καθώς κάνει λόγο για «μη δίκαιη δίκη».

Ειδικότερα το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για τις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σεξουαλικών εγκλημάτων, σε μια υπόθεση που γιγάντωσε το παγκόσμιο κίνημα του #MeToo.

Το ανώτατο δικαστήριο στη Νέα Υόρκη με απόφαση 4-3 αναφέρει πως ο δικαστής της υπόθεσης Χάρβεϊ Γουάινστιν έκανε ένα κρίσιμο λάθος που επηρέασε την έκβαση της δίκης.

Συγκεκριμένα το Εφετείο έκρινε πως ο δικαστής καθώς επέτρεψε στους εισαγγελείς να καλέσουν ως μάρτυρες μια σειρά από γυναίκες που κατάθεσαν πως ο Χάρβεϊ Γουάινστιν, όμως δεν είχαν καμία σχέση με την υπόθεση για τον οποίο τον κατηγορούσαν και δικαζόταν.

Το Εφετείο απεφάνθη επίσης ότι ο δικαστής άφησε ο Γουάινστιν να δικαστεί με τρόπο που τον παρουσίαζε με ένα «πολύ προκατειλημμένο» τρόπο. «Τα ένδικα μέσα για αυτά τα απαράδεκτα λάθη είναι μια νέα δίκη», είπε το δικαστήριο.

Ο Γουάινστιν εκτίει ποινή κάθειρξης 23 ετών για την καταδίκη του. Καταδικάστηκε σε ξεχωριστές υποθέσεις πέρυσι στην Καλιφόρνια σε 16 χρόνια κάθειρξης για τον βιασμό μιας ηθοποιού το 2013 στο Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με το SKY News, μετά από αυτή την απόφαση, οι μάρτυρες κατηγορίες θα κληθούν να ξαναζήσουν τον εφιάλτη της περιγραφής στη δικαστική αίθουσα, της σεξουαλικής παρενόχλησης από τον άλλοτε πανίσχυρο παραγωγό του Χόλιγουντ.

Ο δικηγόρος του Γουάινστιν τόνισε πως η απόφαση δεν ήταν απλώς μια νίκη για τον πελάτη του, αλλά για κάθε κατηγορούμενο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, και «επαινούμε το Εφετείο για την τήρηση των πιο βασικών αρχών που θα έπρεπε να έχει ένας κατηγορούμενος σε μια δίκη».

 

 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις