Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Χάρβεϊ: Σουρεαλιστική εικόνα από τον φονικό τυφώνα! [pic]

Χάρβεϊ
Φωτογραφία από: anonymous-news.com

Ο τυφώνας Χάρβεϊ συνεχίζει ακάθεκτος και σπέρνει τον τρόμο στο Χιούστον των ΗΠΑ! Μια φωτογραφία κάνει τον γύρο του κόσμου και σοκάρει.

Τμήματα της πόλης του Χιούστον, κοντά στις ακτές του Τέξας στον Κόλπο του Μεξικού, έχουν καταγράψει πάνω από 76 εκατοστά (30 ίντσες) βροχόπτωσης σε 48 ώρες, μετά το πέρασμα του τυφώνα Χάρβεϊ.

Παράλληλα, η βροχή συνεχίζεται όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ ήδη υπάρχουν πέντρε νεκροί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με την αντιπλημμυρική αρχή, οι επιπτώσεις του τυφώνα Χάρβεϊ συναγωνίζονται αυτές της τροπικής καταιγίδας Άλισον, η οποία είχε φέρει στο Τέξας επίπεδα βροχόπτωσης πάνω 102 εκατοστά (40 ίντσες) τον Ιούνιο 2001, πλημμυρίζοντας 70.000 σπίτια και προκαλώντας ζημιές αξίας 9 δισ. δολαρίων (7,55 δισ. ευρώ).

Πέρα από τα στοιχεία, όμως, η εικόνα είναι όπως πάντα πιο “δυνατή”. Και μια εικόνα συγκεκριμένα, κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου. Την ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο επικεφαλής του Weather Channel, Matthew Sitkowski και δείχνει τμήμα του αυτοκινητόδρομου I-610 στο Χιούστον, ο οποίος όχι απλά… έχει πλημμυρίσει, αλλά μοιάζει πια με ποτάμι!

Η στάθμη του νερού έχει καλύψει τον αυτοκινητόδρομο και σχεδόν έχει φτάσει την πινακίδα που υπάρχει στο σημείο, με τον Matthew Sitkowski να κάνει λόγο για σουρεαλιστικές καταστάσεις στην ανάρτησή του.

Δείτε την

Λίγο αργότερα, το zerohedge.com, θέλοντας να δώσει έμφαση στο γεγονός, δημοσίευσε την ίδια φωτογραφία, βάζοντας δίπλα μια εικόνα που τραβήχτηκε στο ίδιο σημείο το 2016, ούτως ώστε να δείξει το… εφιαλτικό “πριν και μετά” από το πέρασμα του τυφώνα Χάρβεϊ.

Δείτε την δεύτερη φωτογραφία

Χάρβεϊ

Περιμένουν και… χειρότερα από τον Χάρβεϊ

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων εκτιμά ότι η βροχόπτωση θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή σε ορισμένες περιοχές του Τέξας, φέρνοντας από 38 έως και 63,5 εκατοστά βροχής επιπλέον.

Το Κέντρο προειδοποίησε επίσης ότι υπήρχε πιθανότητα τυφώνων στο βορειότερο άκρο των παράκτιων περιοχών του Τέξας. Τυφώνες που μπορεί να φτάσουν μέχρι και την νοτιοδυτική Λουιζιάνα, σήμερα το πρωί (απόγευμα ώρα Ελλάδας). Όπως και να έχει, οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

 

Πηγή: anonymous-news.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις