Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Χάρβεϊ – Τρόμος στο Τέξας – Εκρήξεις σε εργοστάσιο που είχε πλημμυρίσει

Χάρβεϊ – Τρόμος στο Τέξας – Εκρήξεις σε εργοστάσιο που είχε πλημμυρίσει

Συναγερμός έχει σημάνει στο πλημμυρισμένο, εξαιτίας του Χάρβεϊ, Χιούστον. Οι φόβοι για εκρήξεις στο εργοστάσιο χημικών της Arkema επιβεβαιώθηκαν.

Το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) σημειώθηκαν τουλάχιστον δυο εκρήξεις στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Κρόσμπι του Τέξας. Εικόνες από τις εγκαταστάσεις δείχνουν μαύρο καπνό να έχει καλύψει την περιοχή.

Ένας βοηθός σερίφη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όταν εισέπνευσε αναθυμιάσεις. Άλλοι εννέα άνθρωποι πήγαν, μόνοι τους, προληπτικά στο νοσοκομείο.

Το εργοστάσιο είχε πλημμυρίσει μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα (που αργότερα έγινε τροπική καταιγίδα) Χάρβεϊ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νερό που έχει πλημμυρίσει τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου πλησιάζει τα δυο μέτρα!

https://www.youtube.com/watch?v=FoPdvkQiKSs

Μην επιστρέψετε!

Ο γαλλικός όμιλος Arkema επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκαν δύο εκρήξεις και προειδοποίησε για τον κίνδυνο να σημειωθούν και νέες.

“Θέλουμε οι κάτοικοι της περιοχής να είναι ενήμεροι ότι τα προϊόντα φυλάσσονται σε πολλούς χώρους του εργοστασίου και ότι παραμένει ο κίνδυνος για περισσότερες εκρήξεις”, αναφέρει η εταιρία σε ανακοίνωσή της.

“Παρακαλούμε μην επιστρέφετε στην περιοχή εντός της ζώνης εκκένωσης μέχρι να ανακοινώσουν οι τοπικές αρχές διαχείρισης επειγουσών καταστάσεων ότι είναι ασφαλές να επιστρέψετε”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Δεν το άδειασαν

Παρά τους κινδύνους η Arkema είχε αποφασίσει να μην μετακινήσει τα χημικά πριν από την άφιξη του Χάρβεϊ, αλλά αντίθετα επέλεξε να προετοιμαστεί για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Η εταιρία, που είχε εκφράσει φόβους πως μπορεί να προκληθούν εκρήξεις, είχε απομακρύνει από την Τρίτη τους εργαζόμενους. Στη συνέχεια, η κομητεία Χάρις διέταξε την απομάκρυνση των κατοίκων της περιοχής σε ακτίνα 2,4 χιλιομέτρων από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου το οποίο παράγει οργανικά υπεροξείδια.

https://www.youtube.com/watch?v=Jm9fBMfFH_M

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις