Κόσμος

«Χαστούκι» στον Ερντογάν! Υποβάθμιση 13 τουρκικών τραπεζών από τον Moody’s

Στην υποβάθμιση του αξιόχρεου των καλυμμένων ομολόγων πέντε τουρκικών τραπεζών προχώρησε σήμερα ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s μετά τη χθεσινή ανακοίνωσή του για την υποβάθμιση του αξιόχρεου 13 τουρκικών τραπεζών.

Η Moody’s και το… χτύπημα στον Ερντογάν

Όπως ανέφερε ο οίκος σε ανακοίνωσή του, οι υποβαθμίσεις των 13 τραπεζών καθοδηγήθηκαν από την υποβάθμιση στις 11 Σεπτεμβρίου του αξιόχρεου των ομολόγων του τουρκικού δημοσίου στο Β2 με αρνητικές προοπτικές από Β1 με αρνητικές προοπτικές. Η υποβάθμιση αυτή οδήγησε στη μείωση της οροφής για το αξιόχρεο των καταθέσεων σε ξένο νόμισμα στο Caa1 από Β3 και στη μείωση του αξιόχρεου των ομολόγων σε ξένο νόμισμα στο Β2 από Β1.

Οι προοπτικές για το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο των καταθέσεων και του χρέους όλων των τουρκικών τραπεζών που αξιολογήθηκαν παραμένουν αρνητικές, σε αντιστοιχία με τις αρνητικές προοπτικές που έχει το αξιόχρεο του τουρκικού κράτους, ανέφερε ο Moody’s. «Οι αρνητικές προοπτικές αντανακλούν τους καθοδικούς κινδύνους που είναι σχετικοί με μία κρίση στο ισοζύγιο πληρωμών, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) και σε περιορισμούς στις εκροές συναλλάγματος», πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο απεσταλμένος του Τραμπ διαπραγματεύτηκε με τον Πούτιν για την Ουκρανία βασιζόμενος σε Ρωσίδα διερμηνέα του Κρεμλίνου
Ο Στιβ Γουίτκοφ πήγε και στις τρεις συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς Αμερικανούς διερμηνείς, αποκαλύπτει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC
Ο Στιβ Γουίτκοφ, απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1