Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

“Χάθηκε” το..Σίδνεϊ

“Χάθηκε” το..Σίδνεϊ

Αν ψάχνετε να δείτε την όπερα του Σίδνεϊ αφήστε το για… άλλη μέρα!

Ξυπνώντας το πρωί οι κάτοικοι του Σίδνεϊ είδαν ή καλύτερα δεν είδα αυτό που συνήθιζαν να βλέπουν κάθε πρωί. Μια κόκκινη σκόνη είχε καλύψει τα παράθυρα των σπιτιών και των αυτοκινήτων τους. Και ολόκληρη η πόλη θύμισε μια “ερημική” όαση.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή μετέφεραν από τις ερήμους μια κόκκινη σκόνη. Πολλοί μάλιστα, ήταν εκείνοι που δυσκολεύτηκαν να αναγνωρίσουν τα αυτοκίνητά τους.

Λόγω της πολύ περιορισμένης ορατότητας, προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην κίνηση, ειδικά στις λεωφόρους ταχείας κυκλοφορίας ενώ ακυρώθηκαν σχεδόν όλες οι πρωϊνές πτήσεις.

Στα σχολεία, η πρωινή συγκέντρωση των μαθητών έγινε σε εσωτερικούς χώρους, αφού η ατμόσφαιρα έξω είναι αποπνικτική. Οι περισσότεροι πολίτες που περπατούν στους δρόμους, φορούν μάσκες.

Η θύελλα σκόνης, συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους 100 χιλιομέτρων την ώρα, που κάνουν πιο δύσκολη την κατάσταση. Έχουν αναφερθεί ζημιές σε στέγες και έπεσαν ή ξεριζώθηκαν δέντρα.

Η Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών έχει δεχθεί πολλές κλήσεις για βοήθεια κυρίως από άτομα που πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε