Κόσμος

Χερσώνα: Τουλάχιστον 8 άμαχοι νεκροί από ρωσικές επιθέσεις – Χτυπήθηκαν σούπερ μάρκετ και σταθμός τρένου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν σήμερα οκτώ αμάχους σε επιθέσεις στην περιοχή της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, πλήττοντας μια υπεραγορά και έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην πρωτεύουσα της επαρχίας καθώς και κοντινά χωριά, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια κατά τα φαινόμενα επίθεση πυροβολικού καθώς ο κόσμος έκανε τις αγορές του σήμερα το πρωί στην υπεραγορά στην πόλη της Χερσώνας, όπως ανακοίνωσε η ουκρανική εισαγγελία.

Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένας ακόμα άνθρωπος σκοτώθηκε όταν βομβαρδίστηκε ο σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης, τρεις εργαζόμενοι στον τομέα της ενέργειας σκοτώθηκαν ενώ αποκαθιστούσαν ζημιές σε κοντινό χωριό ενώ ένας ακόμα άνθρωπος σκοτώθηκε σε κτίριο διαμερισμάτων σε άλλο οικισμό.

Λίμνες αίματος και χαλάσματα βρίσκονταν στο έδαφος έξω από την υπεραγορά, της οποίας η είσοδος υπέστη σοβαρές ζημιές και είχε αποκλειστεί, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Reuters στο σημείο.

https://twitter.com/Heroiam_Slava/status/1653727314805510145?s=20

Το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι τα θύματα ήταν πελάτες και εργαζόμενοι στην υπεραγορά.

«Όταν ο εχθρός δεν μπορεί να πετύχει τίποτα στο πεδίο των μαχών, χτυπά ειρηνικές πόλεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Σέρχιι Τσερεβάτι.

Τα παράθυρα στον σιδηροδρομικό σταθμό, όπου φαίνεται να υπήρξαν τρεις εκρήξεις, είχαν σπάσει. Δύο άνθρωποι μεταφέρονταν ζωντανοί σε φορεία.

 

«Δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε με Ρώσους δολοφόνους. Πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Ή να εξουδετερωθούν», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ίχορ Κλιμένκο.

Η Ρωσία δεν σχολίασε άμεσα το περιστατικό.

Ουκρανικά στρατεύματα ανακατέλαβαν τη Χερσώνα τον περασμένο Νοέμβριο ύστερα από οκτώ μήνες κατοχής από τις ρωσικές δυνάμεις, που την έθεσαν υπό τον έλεγχό τους λίγο μετά την εισβολή τους στη χώρα πριν από 14 μήνες.

Η περιοχή υφίσταται πλέον σχεδόν συνεχείς βομβαρδισμούς από τις ρωσικές δυνάμεις που έχουν οχυρωθεί στην αντίθετη πλευρά του ποταμού Δνείπερου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουμάρ Κρεμλιόφ: Από τους «Night Wolves» στην πυγμαχία, ο Ρώσος που χρηματοδότησε τη γαμήλια δεξίωση του Τραμπ Τζούνιορ στις Μπαχάμες
Η νύφη Μπετίνα Άντερσον επιβεβαίωσε ότι ο Ούμαρ Κρεμλιόφ κάλυψε μέρος των τριήμερων εορτασμών στις Μπαχάμες – Ο 43χρονος Ρώσος ολιγάρχης πλήρωσε 100.000 δολάρια για να νοικιάσει ιδιωτικό νησί για τη δεξίωση και 70.000 δολάρια για πυροτεχνήματα
Ο Ρώσος ολιγάρχης Ουμάρ Κρεμλιόφ
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ άλλαξαν εκτάκτως σχολείο στα παιδιά τους – Το «Happy birthday, my love» για τα 42α γενέθλιά του
Οι ανησυχίες για την ασφάλεια και οι δυσκολίες στις καθημερινές μετακινήσεις πίσω από την απόφαση του ζευγαριού - Το τρυφερό βίντεο της Μέγκαν Μαρκλ στον «simply the best» σύζυγό της
Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ