Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Χερσόνησος Σινά: “Εξουδετερώθηκαν” δεκάδες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους

Σινά

Ένας αξιωματικός και δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν, προστίθεται στην ανακοίνωση χωρίς άλλες διευκρινίσεις για τις επιχειρήσεις στο Σινά.

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 83 ύποπτους τζιχαντιστές σε επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν τον τελευταίο μήνα στο κεντρικό και το βόρειο Σινά, ανακοινώθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις.

Στην ανακοίνωση δεν κατονομάζονται οι φανατικοί ισλαμιστές ούτε οι οργανώσεις στις οποίες ανήκαν. Οι ένοπλες δυνάμεις αναφέρουν επίσης πως στη διάρκεια αυτής της περιόδου, από τις 28 Σεπτεμβρίου, συνελήφθησαν 61 ύποπτοι ενώ βρέθηκαν και εξουδετερώθηκαν 376 εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Ένας αξιωματικός και δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν, προστίθεται στην ανακοίνωση χωρίς άλλες διευκρινίσεις για τις επιχειρήσεις στο Σινά.

Σύμφωνα με τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις, εκατοντάδες φανατικοί ισλαμιστές έχουν σκοτωθεί αφότου ο στρατός εξαπέλυσε μια μεγάλη εκστρατεία τον Φεβρουάριο του 2018 με στόχο να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος και οι συνδεόμενες με αυτό τζιχαντιστικές οργανώσεις στη χερσόνησο του Σινά, η οποία συνορεύει με το Ισραήλ και τη Γάζα. Οι ένοπλες δυνάμεις ανακοινώνουν τους θανάτους σποραδικά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου, στόχος των δραστών ήταν ένα φυλάκιο της αστυνομίας στα δυτικά του Αλ Αρίς, της πρωτεύουσας του βόρειου Σινά. Από την επίθεση σκοτώθηκαν οκτώ αστυνομικοί και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις.

Τα πλάνα που έκαναν τον γύρο του κόσμου είχαν συγκλονίσει με την αγριότητά τους.

Υπενθυμίζεται πως η οργάνωση Επαρχία Σινά, που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, έχει ορκισθεί πίστη στον νέο ηγέτη της οργάνωσης μετά τον θάνατο του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, ανέφερε το Σάββατο η οργάνωση στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις