Κόσμος

Χιλή: Δημοψήφισμα τον Απρίλιο του 2020 για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Ο πρόεδρος της Γερουσίας της Χιλής, ο Χάιμε Κιντάνα, ανακοίνωσε ότι θα οργανωθεί τον Απρίλιο του 2020 δημοψήφισμα για να εγκριθεί από τους πολίτες η αναθεώρηση του Συντάγματος, που αποτελεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του κληρονομιά της στρατιωτικής δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοτσέτ (1973-1990), ένα από τα αιτήματα των διαδηλωτών στη χώρα, όπου έχει ξεσπάσει σοβαρή κοινωνική κρίση εδώ και σχεδόν έναν μήνα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έπειτα από διαπραγματεύσεις οι οποίες διήρκεσαν πολλές ώρες στο κοινοβούλιο, ο κυβερνητικός συνασπισμός και τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης υπέγραψαν «Συμφωνία για την κοινωνική ειρήνη και το νέο Σύνταγμα», που προβλέπει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, προκειμένου οι πολίτες να δώσουν απάντηση σε δύο ερωτήσεις: η πρώτη θα είναι αν πρέπει να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα ή όχι, ενώ η δεύτερη θα αφορά τη μέθοδο της αναθεώρησης, εξήγησε ο Κιντάνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έπιασαν τον άνδρα που έκλεψε κάρα αγίας από εκκλησία στην Τσεχία - Ετοιμαζόταν να την πετάξει σε ποτάμι
Ο δράστης άνδρας έκλεψε την κάρα πριν από τη θεία λειτουργία όταν ο συναγερμός της εκκλησίας απενεργοποιήθηκε, έσπασε τη γυάλινη λειψανοθήκη, πήρε το λείψανο και εξαφανίστηκε
Το κρανίο της Αγίας Ζντισλάβα του Λέμπερκ στην Τσεχία