Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Χιλή: Η πανδημία γονατίζει την χώρα

Χιλή: Η πανδημία γονατίζει την χώρα

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 37 ασθενείς με την COVID-19, ενώ διαγνώστηκαν 5.369 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού αυξήθηκε σε 30.141 νεκρούς επί συνόλου 1.445.770 μολύνσεων από τον Μάρτιο του 2020. Ο μέσος όρος των μολύνσεων σε ημερήσια βάση την τελευταία εβδομάδα παρέμεινε πάνω από το επίπεδο των 7.000.

Η Χιλή βρίσκεται αντιμέτωπη με κύμα μολύνσεων και ολοένα πιεστικότερα προβλήματα στο σύστημα υγείας, καθώς η πληρότητα των ΜΕΘ έχει ξεπεράσει το 95% στα νοσοκομεία. Την περασμένη εβδομάδα επιβεβαιώνονταν ακόμη και πάνω από 8.000 κρούσματα σε ημερήσια βάση. Σήμερα Πέμπτη τίθενται σε απόλυτο lockdown 11 δήμοι.

Η κλιμάκωση της υγειονομικής κρίσης στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ενέσκηψε παρά την αξιοσημείωτη πρόοδο που έχει σημειώσει στην εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού της. Μέχρι προχθές Τρίτη, είχε ανοσοποιηθεί πλήρως το 56,2% των πολιτών (8,54 εκατ. άνθρωποι), ενώ το 74% είχε λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου του. Η χώρα έχει αποδυθεί σε κούρσα με τον χρόνο για να εμβολιάσει το 80% του πληθυσμού-στόχου της εκστρατείας μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να επιτευχθεί η επιλεγόμενη συλλογική ανοσία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις