Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χιλή: Η στιγμή που αστυνομικό όχημα πατάει διαδηλωτή! Video

Χιλή: Η στιγμή που αστυνομικό όχημα πατάει διαδηλωτή! Video
Φωτογραφία Reuters

Χιλιανοί εισαγγελικοί λειτουργοί διενεργούν έρευνα για την υπόθεση 20χρονου διαδηλωτή που πάτησε όχημα της αστυνομίας κατά τη διάρκεια επεισοδίων σε διαδήλωση στην πρωτεύουσα Σαντιάγο, το απόγευμα της Παρασκευής (20.12.2019).

Πλάνα που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας δείχνουν δύο οχήματα μονάδων αντιμετώπισης ταραχών περικυκλωμένα από διαδηλωτές στην Πλατεία Ιταλίας, εστία των διαδηλώσεων τους τελευταίους δύο μήνες, πριν σημειωθεί το συμβάν.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που κατέγραψε ζωντανά το κανάλι Prensa, δύο τεθωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας, που είναι γνωστά και ως αύρες, συνθλίβουν τον 20χρονο διαδηλωτή με τρομακτική βιαιότητα. Οι οργισμένοι διαδηλωτές εκτοξεύουν ό,τι έχουν κατά των δύο οχημάτων, προκειμένου να σώσουν τον 20χρονο διαδηλωτή και τελικά τα οχήματα απομακρύνονται…

Οι δημοσιογράφοι από Prensa μετέδιδαν σε απ’ ευθείας σύνδεση από εκείνο το σημείο τις συγκρούσεις και αντέδρασαν ζητώντας πολιτικές ευθύνες, αυθόρμητα, στον αέρα. Σύμφωνα με τις δικές τους πληροφορίες, ο 20χρονος μεταφέρθηκε στην κλινική Λας Κόντες με τέσσερα κατάγματα στη λεκάνη, εσωτερική αιμορραγία και ρήξη της ουροδόχου κύστης.

«Ο γιος μου ο Οσκαρ συνετρίβη επίτηδες και βίαια από δύο αύρες. Είναι θαύμα το ότι ζει. Αυτή η βαρβαρότητα που επιβάλλει η χιλιανή κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει!», δήλωσε αργότερα η μητέρα του, Μάρτα Κορτές. Τα μόνα λόγια που κατάφερε να της πει ο γιος της, όταν τον συνάντησε, ήταν «το έκαναν επίτηδες».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις