Πέμπτη, 22 Φεβ.
11oC Αθήνα

Χιλή: «Κόλαση επί Γης» στο Βαλπαραΐσο – Στους 64 οι νεκροί από τις φωτιές

Χιλή: «Κόλαση επί Γης» στο Βαλπαραΐσο – Στους 64 οι νεκροί από τις φωτιές

Τους 64 έχουν φτάσει οι νεκροί από τις φωτιές που σαρώνουν την περιφέρεια του Βαλπαραΐσο στην κεντρική Χιλή, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Γκαμπριέλ Μπόριτς, διευκρινίζοντας ότι ο νέος απολογισμός αναμένεται να “αυξηθεί σημαντικά”.

“Δυστυχώς μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπάρχουν 64 νεκροί, αριθμός αυτός θα αυξηθεί, γνωρίζουμε ότι θα αυξηθεί σημαντικά”, δήλωσε ο πρόεδρος της Χιλής σε τηλεοπτική του ομιλία προς το έθνος από την πόλη Κιλπουέ, που βρίσκεται στα περίχωρα της Βίνια ντελ Μαρ, γειτονιές του Βαλπαραΐσο που κατακάηκαν.

Στην Κιλπουέ, σχεδόν 90 χλμ. βορειοδυτικά του Σαντιάγο, μια ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου μπόρεσε να δει ολόκληρες γειτονιές και αυτοκίνητα απανθρακωμένα. Εκεί, χιλιάδες κάτοικοι έμειναν εγκλωβισμένοι για αρκετές ώρες την Παρασκευή, καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν με το αυτοκίνητο.

“Αυτή είναι η μεγαλύτερη τραγωδία που βιώνουμε μετά τον σεισμό του 2010”, δήλωσε ο Μπόριτς, αναφερόμενος στον σεισμό μεγέθους 8,8 βαθμών τον οποίο ακολούθησε τσουνάμι στις 27 Φεβρουαρίου του 2010, με περισσότερους από 500 νεκρούς και πολλές καταστροφές.

A view shows burned houses following the spread of wildfires in Vina del Mar, Chile February 3, 2024. REUTERS/Rodrigo Garrido

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις