Δευτέρα, 20 Μαΐ
24oC Αθήνα

Χιλή: Κόλαση φωτιάς κατέκαψε 150 σπίτια σε τουριστικό θέρετρο

Χιλή: Κόλαση φωτιάς κατέκαψε 150 σπίτια σε τουριστικό θέρετρο
Reuters

Τεράστια πυρκαγιά μαίνεται στα ορεινά περίχωρα της τουριστικής πόλης Βαλπαραΐσο, στη δυτική Χιλή, έχοντας κατακάψει 150 σπίτια.

Εξαιτίας της γιγαντιαίας φωτιάς στη Χιλή έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σχεδόν 2.000 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί 12 πυροσβέστες, έγινε γνωστό από την κυβέρνηση της χώρας.

Η πυρκαγιά σάρωσε τους λόφους Ροκουάντ και Σαν Ροκέ και ένα 24ωρο αφότου ξέσπασε, “150 σπίτια καταστράφηκαν” και “1.500 στρέμματα γης” μετατράπηκαν σε στάχτη, έγινε γνωστό από τον υπουργό Εσωτερικών Γκονζάλο Μπλουμέλ.

“Καταγράφουμε πρόοδο στις προσπάθειες να περιορίσουμε τη φωτιά, εντούτοις παραμένει ανεξέλεγκτη”, συμπλήρωσε.

Η φωτιά ξέσπασε την παραμονή των Χριστουγέννων, αποτεφρώνοντας χαμηλή βλάστηση προτού εξαπλωθεί ταχύτατα σε σπίτια, φτιαγμένα από ξύλο και λαμαρίνες.

Μπροστά στην εξάπλωση της φωτιάς, η αστυνομία, η πυροσβεστική και ο στρατός απομάκρυναν δεκάδες οικογένειες, που ετοιμάζονταν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα.

Πολλοί αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα σε καταφύγια.

Δώδεκα εθελοντές πυροσβέστες τραυματίστηκαν και 1.715 νοικοκυριά στην περιοχή παραμένουν στο σκοτάδι”, ανακοίνωσε το Εθνικό Γραφείο Εκτάκτων Περιστατικών (Onemi).

Μια ακόμη πυρκαγιά έκαψε 90 στρέμματα βλάστησης στην περιοχή, σύμφωνα με το Onemi.

Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για να καθορίσουν τα αίτια των δύο πυρκαγιών, για την κατάσβεση των οποίων κινητοποιήθηκαν 12 ομάδες πυροσβεστών, στρατιωτικοί, επτά αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις