Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Χιλή: Όλο και χειρότερα! Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού και θανάτων σε ένα 24ωρο

Χιλή: Όλο και χειρότερα! Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού και θανάτων σε ένα 24ωρο

Άλλους 75 θανάτους από κορονοϊό κατέγραψε η Χιλή το τελευταίο 24ωρο και 3.527 νέα κρούσματα, αριθμοί που δυστυχώς αποτελούν ρεκόρ για την χώρα.

Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας έφθασε έτσι τους 1.188 νεκρούς επί συνόλου 108.686 κρουσμάτων μόλυνσης.

Η κυβέρνηση του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα αναγκάστηκε να παρατείνει την διάρκεια ισχύος των μέτρων περιορισμού που είχε επιβάλει ως τουλάχιστον μεθαύριο Παρασκευή 5η Ιουνίου, ειδικά στην μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας — στο Σαντιάγκο και τα προάστιά του, ζουν περίπου 7 εκατομμύρια άνθρωποι — καθώς η εξάπλωση του ιού επιταχύνθηκε το τελευταίο διάστημα.

Ρεκόρ κρουσμάτων και στο Μεξικό

Και οι μεξικανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν ακόμη 3.891 επιβεβαιωμένα κρούσματα αριθμό που αποτελεί νέο θλιβερό ρεκόρ, και άλλους 470 θανάτους.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό στο Μεξικό έφθασε έτσι τα 97.326, ενώ ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας αυξήθηκε στους 10.637.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι θεωρούν πως ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό είναι πολύ υψηλότερος από τα κρούσματα που έχουν διαγνωστεί επίσημα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις