Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Χιλή: Τέσσερις νεκροί από τις μεγάλες πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα

Χιλή: Τέσσερις νεκροί από τις μεγάλες πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα
Φωτογραφία Reuters

Φωτιές πλήττουν τις περιοχές της κεντρικής και νότιας Χιλής εν μέσω ενός σφοδρού κύματος καύσωνα σε όλη τη χώρα, με περίπου 100 σπίτια να έχουν καταστραφεί, 9 ανθρώπους να έχουν τραυματιστεί και πολλές περιοχές να κηρύσσονται από τις Αρχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η υπουργός Εσωτερικών Καρολίνα Τόχα ανακοίνωσε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα στα οχήματά τους στην πόλη Σάντα Χουάνα του Μπιόμπιο, περίπου 500 χιλιόμετρα νοτίως του Σαντιάγο. Οι δύο από αυτούς εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες σε έναν δρόμο ενώ οι άλλοι δύο έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα, καθώς προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Η κυβέρνηση έχει κηρύξει σε κατάσταση καταστροφής τις περιοχές Μπιόμπιο και Νιούμπλε, όπου έχουν αναπτυχθεί και δυνάμεις του στρατού για να βοηθήσουν τους πυροσβέστες.

«Οι συνθήκες τις επόμενες ημέρες θα είναι επικίνδυνες», προειδοποίησε η υπουργός.

Ο πρόεδρος της Χιλής Γκαμπριέλ Μπόριτς διέκοψε τις θερινές διακοπές του και επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές, όπου κατοικούν σχεδόν 2 εκατομμύρια άνθρωποι. Λόγω των πυρκαγιών έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους ενώ πολλές κοινότητες εκκενώθηκαν.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι σήμερα στην πρωτεύουσα του Νιούμπλε, την Τσιγιάν, η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στην περιοχή θα πνέουν επίσης ισχυροί άνεμοι, με κίνδυνο να επιδεινωθεί η κατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις