Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Χιούστον: Μαύρος καπνός και φλόγες πάνω από την πόλη!

Χιούστον: Μαύρος καπνός και φλόγες πάνω από την πόλη!
φωτογραφία: Reuters

Πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού πάνω από μέρος της πόλης του Χιούστον. Για τρίτο 24ωρο οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να κατασβέσουν πυρκαγιά σε πετροχημικό εργοστάσιο.

Η φωτιά ξέσπασε την Κυριακή (17.3.2019) στο πετροχημικό σταθμό της Intercontinental Terminals Company (ITC) που βρίσκεται στα ανατολικά προάστια του Χιούστον.

Στη συγκεκριμένη μονάδα παρασκευάζονται χημικά προϊόντα, που χρησιμοποιούνται, κυρίως, στα καύσιμα και τα χρώματα.

Σήμερα τα ξημερώματα η πυρκαγιά πήρε μεγάλες διαστάσεις και επεκτάθηκε σε δύο ακόμη αποθηκευτικούς χώρους. Συνολικά, έχουν τυλιχθεί στις φλόγες οκτώ δεξαμενές, σύμφωνα με την ITC. “Μέχρι στιγμής” δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες, πρόσθεσε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ενδεχομένως η φωτιά δεν θα σβήσει πριν από αύριο, Τετάρτη.

Η εταιρεία τόνισε ότι παρακολουθεί την ποιότητα του αέρα και ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τους κατοίκους.

Χιούστον: Έκτακτα μέτρα για τη δημόσια υγεία

Οι αρχές όμως προειδοποίησαν όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα ή παρουσίασαν ερεθισμό στα μάτια, τη μύτη και το φάρυγγα, ναυτία ή ίλιγγο να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους.

Τα σχολεία που βρίσκονται κοντά στο πετροχημικό εργοστάσιο παρέμειναν κλειστά την Δευτέρα αλλά άνοιξαν κανονικά σήμερα.

Πολλοί γονείς ωστόσο ανέφεραν στα social media ότι δεν σκοπεύουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

“Το σχολείο του γιου μου” απέχει μερικά χιλιόμετρα και “δεν θέλω να παίξω με τη ζωή του”, έγραψε ένας γονιός στο Facebook.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις