Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Χόλιγουντ – Νίκη Γουάινστιν σε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης διάσημης ηθοποιού!

Χόλιγουντ – Νίκη Γουάινστιν σε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης διάσημης ηθοποιού!
φωτογραφία: Reuters

Αίσθηση στον κόσμο του Χόλιγουντ από την είδηση νίκης του Χάρβεϊ Γουάινστιν σε υπόθεση καταγγελίας σεξουαλικής παρενόχλησης διάσημης ηθοποιού.

Τον μεγιστάνα του Χόλιγουντ, ο οποίος κατηγορείται για παρενόχληση, σεξουαλική επίθεση και βιασμό από 80 και πλέον γυναίκες, ανάμεσά τους διάσημες σταρ όπως η Αντζελίνα Τζολί, η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Λία Σεϊντού, κατηγορεί πλέον επισήμως και η Άσλεϊ Τζαντ.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός μπορεί να ενάγει για δυσφήμιση τον Γουάινστιν, τον οποίο, ωστόσο, κατηγορεί ότι κατέστρεψε την καριέρα της γιατί αρνήθηκε τις σεξουαλικές του προτάσεις.

Δεν μπορεί, όμως, να τον διώξει ποινικά για “σεξουαλική παρενόχληση”, που δεν ισχύει στην περίπτωσή της, έκρινε ο ομοσπονδιακός δικαστής του Λος Άντζελες.

Η 50χρονη ηθοποιός ήταν μία από τις πρώτες που έσπασε τη σιωπή της για τον άλλοτε πανίσχυρο κινηματογραφικό παραγωγό του Χόλιγουντ.

Σε καταγγελία της που κατέθεσε τον περασμένο Απρίλιο, η Άσλεϊ Τζαντ (φωτογραφία πάνω) δηλώνει ότι ο Γουάινστιν μηδένισε τις ευκαιρίες που είχε να εμφανιστεί στην βασισμένη στον κόσμο της φαντασίας τριλογία του Πίτερ Τζάκσον “Ο άρχοντας των δακτυλιδιών”, μία από τις πιο κερδοφόρες στην ιστορία του κινηματογράφου, λέγοντας στον σκηνοθέτη και την ομάδα του ότι η συνεργασία μαζί της είναι “ένας εφιάλτης”. Ισχυρισμούς τους οποίους ο Πίτερ Τζάκσον επιβεβαίωσε αργότερα δημόσια σε συνεντεύξεις.

“Με τις αβάσιμες αυτές επιθέσεις, ο Γουάινστιν κατάφερε η Τζαντ να γραφτεί στην μαύρη λίστα και απέκλεισε τη δυνατότητα να παίξει στην κινηματογραφική σειρά που απέφερε δισεκατομμύρια δολάρια και 17 Όσκαρ”, αναφέρεται στην καταγγελία.

Κατά την Άσλεϊ Τζαντ, η ηθοποιός τιμωρήθηκε επειδή “είχε απορρίψει τις σεξουαλικές προτάσεις του Γουάινστιν έναν χρόνο νωρίτερα (σ.σ. το 1997) όταν την είχε… στριμώξει στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο με το πρόσχημα να μιλήσουν για δουλειά”.

Η 50χρονη Καλιφορνέζα ηθοποιός διεκδικεί αποζημίωση, το ποσό της οποίας δεν διευκρινίζεται και δεσμεύτηκε να δώσει τα χρήματα σε οργανώσεις προστασίας των θυμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία.

Ωστόσο, ο δικαστής Φίλιπ Σ. Γκουτιέρες εκτίμησε ότι η καταγγελία της Τζαντ δεν μπορεί να γίνει δεκτή ως προς το σκέλος της σεξουαλικής παρενόχλησης διότι ο ισχύων νόμος δεν καλύπτει, κατά την άποψή του, τις σχέσεις μεταξύ μιας ηθοποιού και ενός παραγωγού. Παρ’ όλα αυτά ο δικαστής έκρινε ότι οι αστικές διώξεις για δυσφήμιση μπορούν να συνεχιστούν απρόσκοπτα.

Ο Γουάινστιν έχει διαψεύσει οποιαδήποτε παρενόχληση ή σεξουαλική επαφή χωρίς συναίνεση. Ο μεγιστάνας του Χόλιγουντ σε βάρος του οποίου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για επίθεση και βιασμό κατά δύο γυναικών, περιμένει για να δικαστεί.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις