Κόσμος

Χονγκ Κονγκ και η Επανάσταση της Ομπρέλας: είναι μια νέα Τιενανμέν;

Οι νέες διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ έχουν παραλληλιστεί από πολλά διεθνή μέσα με τα γεγονότα της πλατείας Τιενανμεν του Πεκίνου, πίσω στο 1989.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όμως, η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική, για πολλούς λόγους. Η θέση της Κίνας σήμερα στην παγκόσμια οικονομία είναι διαφορετική. Βρισκόμαστε στην εποχή της ευμετάβλητης παγκοσμιοποιημένης αγοράς, και ακόμη και η κομουνιστική ηγεσία της Κίνας αποτελεί ένα γρανάζι στον μοχλό της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι ΗΠΑ, παγκόσμια υπερδύναμη, βρίσκεται σε μια καμπή, όπου από την μια έχει να διευθετήσει σημαντικά πολεμικά μέτωπα στην παγκόσμια γεωστρατηγική σκηνή που συνθέτουν ένα σύνθετο σκηνικό. Από την άλλη, η οικονομία των ΗΠΑ είναι άμεσα συνδεδεμένη με την κινεζική οικονομία. Έτσι ο Ομπάμα, πολύ λίγο επιθυμεί μια ευθεία ρήξη με το κομουνιστικό καθεστώς του Πεκίνου.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάλυση της σύνθετης αυτής κατάστασης στο OnAlert.gr.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στραγγαλισμό «έδειξε» η ιατροδικαστική της 43χρονης που δολοφονήθηκε στην Ιρλανδία - Βασικός ύποπτος ο σύντροφός της
Ο 28χρονος πρόλαβε να φύγει από την Ιρλανδία με πληροφορίες να αναφέρουν ότι διέφυγε στην Τουρκία, ενώ η ιρλανδική αστυνομία έχει επικοινωνήσει με την Interpol και την Europol για τον εντοπισμό του
Το ζευγάρι από την Ιρλανδία