Κόσμος

Χονγκ Κονγκ: Ματαιώθηκαν οι πτήσεις λόγω της καθιστικής διαμαρτυρίας

Η κινεζική κυβέρνηση ενίσχυσε σήμερα την καταγγελία των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ, λέγοντας πως βλέπει «ενδείξεις τρομοκρατίας» πίσω από τη βίαιη αμφισβήτηση της εξουσίας...
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ματαιώθηκαν σήμερα οι πτήσεις προς και από το Χονγκ Κόνγκ εξαιτίας της έκτασης που έχει λάβει μια διαδήλωση στο κύριο τέρμιναλ του αεροδρομίου, όπου έχουν συγκεντρωθεί σήμερα 5.000 διαδηλωτές.

«Οι ριζοσπαστικοί διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ έχουν επανειλημμένα χρησιμοποιήσει εξαιρετικά επικίνδυνα αντικείμενα για να επιτεθούν σε αστυνομικούς, κάτι που αποτελεί ήδη ένα σοβαρό έγκλημα και αποκαλύπτει τις πρώτες ενδείξεις τρομοκρατίας», τόνισε από το Πεκίνο ο Γιάνγκ Γκουάνγκ, εκπρόσωπος του Γραφείου Υποθέσεων του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο.

Ο ίδιος τόνισε πως το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται σ’ένα κρίσιμο σταυροδρόμι έπειτα από δύο μήνες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και πως η βία εκεί πρέπει να σταματήσει.

Ο Γιάνγκ Γκουάνγκ υποστήριξε την αστυνομία όσον αφορά τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις διαμαρτυρίες και τόνισε πως αυτοί που νοιάζονται για την πόλη θα πρέπει να ταχθούν κατά της βίας.

Στο μεταξύ, το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε πως ματαιώνονται σήμερα όλες οι πτήσεις που αναχωρούν ή φθάνουν σ’ αυτό λόγω της έκτασης που έχει λάβει μια ειρηνική διαδήλωση που συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα στο κύριο τέρμιναλ του αεροδρομίου.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως 5.000 διαδηλωτές βρίσκονται σήμερα μέσα στο τέρμιναλ.

«Με εξαίρεση τις πτήσεις αναχώρησης για τις οποίες έχει τελειώσει το τσεκ-ιν και τις πτήσεις άφιξης που βρίσκονται ήδη καθ’ οδόν προς το Χονγκ Κονγκ, όλες οι άλλες πτήσεις ματαιώθηκαν για το υπόλοιπο της ημέρας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αερολιμενική αρχή.

Πρόκειται για μια μείζονα απόφαση γι’ αυτό το αεροδρόμιο, που είναι διεθνώς γνωστό για την αποτελεσματικότητά του και που ήταν το 2018 το όγδοο πιο πολυσύχναστο στον κόσμο, με 74 εκατομμύρια επιβάτες.

Η αίθουσα αφίξεων του κύριου τέρμιναλ του αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ αποτελεί από την Παρασκευή το θέατρο μιας εντυπωσιακής καθιστικής διαμαρτυρίας.

Χιλιάδες διαδηλωτές, οι περισσότεροι ντυμένοι στα μαύρα, έχουν συγκεντρωθεί εκεί για να «υποδέχονται» και να ευαισθητοποιούν τους ξένους επισκέπτες στην κινητοποίησή τους, με τραγούδια, συνθήματα και διανομή φυλλαδίων που εξηγούν το νόημα των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας.

«Οι αερολιμενικές επιχειρήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ διαταράχθηκαν σοβαρά από τις σημερινές συγκεντρώσεις στο αεροδρόμιο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η αερολιμενική αρχή διευκρινίζει πως η οδική κυκλοφορία προς το αεροδρόμιο είναι «πολύ προβληματική» και πως οι χώροι στάθμευσης του αεροδρομίου είναι εντελώς πλήρεις. «Συνιστάται στο κοινό να μην έρχεται στο αεροδρόμιο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μασούντ Πεζεσκιάν: Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για συμφωνία – Να μπει τέλος στο «ούτε πόλεμος ούτε ειρήνη»
Αναφερόμενος στις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Ομάν, ο Ιρανός πρόεδρος σημείωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο εξεύρεσης λύσης για την αντιμετώπιση πιθανών παραβιάσεων
Ο Πρόεδρος του Ιράν, Masoud Pezeshkian
Οι 6 όροι «φωτιά» του Ιράν στις ΗΠΑ για τα Στενά του Ορμούζ - «Ποτέ δεν θα κάνουμε πίσω, είτε σε πόλεμο είτε σε διαπραγματεύσεις»
«Μέχρι η Αμερική να διορθώσει τη συμπεριφορά της, τα Στενά του Ορμούζ δεν θα ανοίξουν» προειδοποιεί ο γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Ζολγκάντρ
Εμπορικά πλοία καθηλωμένα στα Στενά του Ορμούζ 14
CNN: Διπλωματική έξοδο των ΗΠΑ από τον πόλεμο με το Ιράν ζητά ο κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ
Ο πόλεμος έχει φτάσει σε σημείο όπου πολλοί από τους κορυφαίους αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας του Τραμπ συμφωνούν με τον στρατηγό Κέιν ότι «η αεροπορική ισχύς έχει τα όριά της»
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Νταν Κέιν
Άντι Μπέρναμ: Δάκρυσε για τον πατέρα του που έχει Αλτσχάιμερ – «Δεν έχει συνειδητοποιήσει πως είμαι πρωθυπουργός»
Ο Βρετανός πρωθυπουργός διηγήθηκε τα όσα συνέβησαν στον οίκο ευγηρίας που μένει ο πατέρας του όταν ο ίδιος πήγε για πρώτη φορά στην Ντάουνινγκ Στριτ
Prime Minister Andy Burnham speaking during a visit to a family centre in Sheffield, South Yorkshire, for the launch of the biggest transfer of power from Westminster in a generation, which will allow English mayors to keep a share of the taxes collected in their area, giving communities greater control over the decisions that shape jobs, transport, housing and public services. July 31, 2026. Annabel Lee-Ellis/Pool via REUTERS