Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Χονγκ Κονγκ – Πολυτεχνείο: Αστυνομικές δυνάμεις πολιορκούν εκατοντάδες έγκλειστους διαδηλωτές!

Χονγκ Κονγκ – Πολυτεχνείο: Αστυνομικές δυνάμεις πολιορκούν εκατοντάδες έγκλειστους διαδηλωτές!
Reuters

Πλήθος διαδηλωτών βρίσκονται μέσα στο Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ. Το κτίριο της σχολής έχουν περικυκλώσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ έχει σφίξει τον κλοιό γύρω από το Πολυτεχνείο, έπειτα από το νέο γύρο συγκρούσεων που ενίσχυσαν τους φόβους για μία αιματηρή αναμέτρηση.

Οι διαδηλωτές πετούσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες καθ΄όλη την διάρκεια της Κυριακής (17.11.2019) κατά των αστυνομικών δυνάμεων που απαντούσαν με εκτοξευτήρες νερού.

Τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος, οι διαδηλωτές πυρπόλησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την κεντρική είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να εισβάλουν!

Χονγκ Κονγκ: Με πραγματικές σφαίρες απειλεί τους διαδηλωτές η αστυνομία!

Την ίδια ώρα με χρήση πραγματικών σφαιρών απειλεί η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ τους διαδηλωτές, τους οποίους αποκάλεσε “ταραξίες”. Είναι η πρώτη τέτοιου είδους προειδοποίηση που απευθύνεται από τις δυνάμεις ασφαλείας από την έναρξη της κρίσης πριν από περίπου έξι μήνες.

“Εάν (οι διαδηλωτές) συνεχίσουν τόσο επικίνδυνες ενέργειες, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από την χρήση περιορισμένης βίας, περιλαμβανομένων πραγματικών πυρών”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούις Λάου σε βίντεο που αναρτήθηκε ζωντανά στο Facebook.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε την Κυριακή (17.11.2019) από… βέλος που έριξε διαδηλωτής!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις