Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Χωρίς Κάρολο και Γουίλιαμ το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Γουίνδσορ – Παρούσα η Καμίλα

Χωρίς Κάρολο και Γουίλιαμ το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Γουίνδσορ – Παρούσα η Καμίλα

Ο βασιλιάς Κάρολος θα απουσιάσει από το μνημόσυνο για λόγους υγείας, ενώ ο πρίγκιπας της Ουαλίας Γουίλιαμ δεν θα βρεθεί στην τελετή για τον νονό του, τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, για «προσωπικούς λόγους».

Το μνημόσυνο για τον έναν χρόνο από το θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα γίνει σήμερα (27.02.2024) στο κάστρο του Γουίνδσορ αλλά ο βασιλιάς Κάρολος, που έχει διαγνωστεί με καρκίνο και έχει περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις, ήταν γνωστό πως δεν θα παραστεί.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Daily Mail, επίσης δεν θα παραστεί στην τελετή για τον νονό του, επικαλούμενους «προσωπικούς λόγους». Δεν έγινε γνωστό γιατί ο Γουίλιαμ αποφάσισε την τελευταία στιγμή να απουσιάσει ούτε αν η απουσία του συνδέεται με την κατάσταση της υγείας της Κέιτ Μίντλετον, η οποία -κατά το παλάτι του Κέσινγκτον- εξελίσσεται πολύ καλά. 

Στον πρίγκιπα της Ουαλίας και διάδοχο του βρετανικού θρόνου έχουν πέσει… πολλά τις τελευταίες εβδομάδες, αφού εκτός από το πρόβλημα υγείας του πατέρα του και η σύζυγός του, πριγκίπισσα Κάθριν, αναρρώνει από εγχείρηση.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ κάλεσε τα μέλη της ελληνικής πρώην βασιλικής οικογένειας, για να τους ενημερώσει ότι δεν θα παραστεί στην τελετή και να απολογηθεί για την απουσία του. 

Είναι εκεί, εκπροσωπώντας τον Κάρολο, η σύζυγός του, βασίλισσα Καμίλα. 

Ο βασιλιάς της Βρετανίας ήταν στο κάστρο του Γουίνδσορ λίγο πριν ξεκινήσει η τελετή αλλά αναχώρησε πριν ξεκινήσει αυτή. 

Η βασίλισσα Καμίλα έφτασε μαζί με την τέως βασίλισσα Άννα Μαρία. Στην τελετή βρίσκεται και η πριγκίπισσα Άννα, η οποία είχε εκπροσωπήσει τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας και στην κηδεία του τέως βασιλιά.

Παρών ήταν επίσης ο πρίγκιπας Άντριου, μαζί με την πρώτην σύζυγό του, Σάρα Φέργκιουσον και τις κόρες τους Ευγεγία και Βεατρίκη, ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε με τη σύζυγό του Λετίθια, οι κόρες της βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας, Έλενα και Κριστίνα καθώς και ο πατέρας τους, Χουάν Κάρλος.

 

Εκτός από την Καμίλα, στην τελετή στη μνήμη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα βρεθεί ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε, γιος της αδερφής του βασίλισσας Σοφίας αλλά και άλλα μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης.

Ο πρώην βασιλιάς Κωνσταντίνος πέθανε στις 10 Ιανουαρίου 2023, ύστερα από χρόνια προβλήματα υγείας.

Φωτογραφίες Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις