Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χωρίς προηγούμενο η συγκέντρωση του Μουχαρέμ Ιντζέ στη Σμύρνη

Χωρίς προηγούμενο η συγκέντρωση του Μουχαρέμ Ιντζέ στη Σμύρνη

Πλημμύρισε η προκυμαία της Σμύρνης από οπαδούς του Μουχαρέμ Ιντζέ την Πέμπτη. Ο Ιντζέ, είναι ο βασικός αντίπαλος για την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές της Κυριακής.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν σε αυτή τη συγκέντρωση.  Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο Ιντζέ είναι ο πιο πιθανός αντίπαλος του Ερντογάν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί στις 8 Ιουλίου.

«Ο Ερντογάν είναι κουρασμένος, εγκαταλελειμμένος (…), ένας άνθρωπος αλαζόνας που δεν έχει τον σεβασμό του λαού του», δήλωσε ο Ιντζέ στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Ο Ερντογάν παραμένει ο πιο δημοφιλής πολιτικός στην Τουρκία και αναμένεται να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, όμως σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, δεν φαίνεται να συγκεντρώνει το απαραίτητο 50% από τον πρώτο γύρο.

«Η Τουρκία θέλει να αναπνεύσει, θέλει ειρήνη, θέλει ηρεμία», τόνισε ο Ιντζέ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο AFP. «Όχι έναν άνθρωπο εξαντλημένο, όχι έναν άνθρωπο που φωνάζει και κραυγάζει. Κάποιον πιο νέο, νέο αίμα», συνέχισε ο 54χρονος υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), που είναι δέκα χρόνια νεότερος από τον Ερντογάν.

Ο Ιντζέ έχει δεσμευθεί, αν εκλεγεί, να κυβερνήσει «χωρίς να αποκλείει κανέναν». «Γυναίκες με μαντίλα ή χωρίς, δεξιοί ή αριστεροί, Τούρκοι ή Κούρδοι, αλεβίτες ή σουνίτες, δεν υπάρχει καμία διαφορά», έχει υποστηρίξει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις