Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Χωρίς χριστουγεννιάτικη αγορά φέτος το Στρασβούργο! “Παύση” σε παράδοση 450 ετών

Στρασβούργο Χριστούγεννα

Δεν θα λειτουργήσει φέτος η χριστουγεννιάτικη αγορά στο Στρασβούργο, λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε σήμερα η δήμαρχος της πόλης Ζαν Μπαρσεγκιάν.

Η Μπαρσεγκιάν διευκρίνισε ότι αν και τα 300 περίπτερα που έχει συνήθως η αγορά δεν θα λειτουργήσουν, θα πραγματοποιηθούν κάποιες εορταστικές δράσεις.

“Πήρα την απόφαση να προκρίνω το σενάριο χωρίς τα περίπτερα”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Μπαρσεγκιάν.

Ωστόσο ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο θα στηθεί στην πλατεία Κλεμπέρ στην καρδιά της πόλης και θα υπάρξουν “δράσεις” ή “καλλιτεχνικά δρώμενα”, πρόσθεσε.

“Δεν είμαστε στον κόσμο μας”

Η πόλη ξεπέρασε “το ύψιστο επίπεδο συναγερμού” όσον αφορά την πανδημία της COVID-19, σημείωσε η δήμαρχος, προσθέτοντας ότι “το Στρασβούργο δεν βρίσκεται στον κόσμο του” και ότι “στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι περιορισμοί γίνονται ολοένα και πιο αυστηροί και κυρίως στη Γερμανία”, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων.

Στις αρχές του Οκτωβρίου, το Στρασβούργο ήλπιζε ακόμη ότι θα μπορέσει να τηρήσει την παράδοση αιώνων και να λειτουργήσει και φέτος η χριστουγεννιάτικη αγορά του με τίμημα κάποιες προσαρμογές για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει ο νέος κορονοϊός.

“Παύση” σε παράδοση 450 ετών

Υπό κανονικές συνθήκες, η αγορά αυτή με τα περισσότερα από 300 ξύλινα περίπτερά της, η οποία αποτελεί μια παράδοση 450 ετών που διακόπηκε μόνον σε περιόδους πολέμου, προσελκύει περίπου δύο εκατομμύρια επισκέπτες σε έναν μήνα. Οι οικονομικές συνέπειες από την κατάργησή της φέτος υπολογίζονται σε 250 εκατομμύρια ευρώ.

Πριν από το Στρασβούργο, το Παρίσι, το Μπορντό στη Γαλλία, αλλά και πόλεις στη Γερμανία, όπως η Κολωνία, είχαν ήδη ανακοινώσει την ματαίωση των δικών τους χριστουγεννιάτικων αγορών για φέτος λόγω κορονοϊού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις