Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Χουλουσί Ακάρ: Έχουμε θετικές και εποικοδομητικές συζητήσεις με την Ελλάδα

Χουλουσί Ακάρ: Έχουμε θετικές και εποικοδομητικές συζητήσεις με την Ελλάδα

Για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, μίλησε σε ήπιους τόνους για την Ελλάδα. 

Φιλοξενούμενος σε εκπομπή του CNN Turk, ο Χουλουσί Ακάρ ερωτηθείς για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τόνισε ότι “έχουμε θετικές και εποικοδομητικές συνομιλίες με την Ελλάδα. Τους είπαμε ότι είμαστε υπέρ του διαλόγου. Έγινε ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα και εκφράσαμε τα συλλυπητήρια μας. Ελπίζουμε ότι τα προβλήματα μας θα επιλυθούν ειρηνικά, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας”.

Αναφερόμενος στο αίτημα της Τουρκίας για τον εκσυγχρονισμό των F-16, ο υπουργός Άμυνα της Τουρκίας, επισήμανε πως “έχουμε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις μας και περιμένουμε το ίδιο από τους συμμάχους μας. Είναι θετικές οι δηλώσεις από τον Λευκό Οίκο και το Πεντάγωνο και αρνητικές από ορισμένα μέλη του Κονγκρέσου. Θέλουμε να επικρατήσει η κοινή λογική. Ισχυρή Τουρκία, σημαίνει ισχυρό ΝΑΤΟ”.

Ενώ για τα F-35, σχολίασε: “Αποκλειστήκαμε παράνομα από το πρόγραμμα. Δεν είναι ηθικό. Οι συζητήσεις συνεχίζονται. Πραγματοποιήθηκε μία συνάντηση στην Ουάσιγκτον στις 18 Ιανουαρίου”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις