Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Χριστούγεννα 2021 – Αυστραλία: Ατέλειωτες ουρές ταξιδιωτών μετά την απελευθέρωση μετακινήσεων εν όψει διακοπών

Κορονοϊός - Αυστραλία: Οι ανεμβολίαστοι είναι 16 φορές πιθανότερο να υποκύψουν στη νόσο

Περαιτέρω χαλάρωση των κανόνων στην Αυστραλία για τα Χριστούγεννα 2021 και τις μετακινήσεις εν όψει των διακοπών. Εκατοντάδες αυτοκίνητα είχαν σχηματίσει ουρές στο νότιο σύνορο του Κουίνσλαντ με τη Νέα Νότια Ουαλία.

Για πρώτη φορά εδώ και πέντε μήνες και με τα Χριστούγεννα 2021 να πλησιάζουν, η απαλλαγμένη από κορονοϊό πολιτεία Κουίνσλαντ στην Αυστραλία άνοιξε τη Δευτέρα (13.12.2021) τα εσωτερικά της σύνορα σε όλους τους εμβολιασμένους. Οι Αυστραλοί ετοιμάζονται για μετακινήσεις χωρίς καραντίνα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Εκατοντάδες αυτοκίνητα είχαν σχηματίσει ουρά στο νότιο σύνορο του Κουίνσλαντ με την Νέα Νότια Ουαλία αρκετά προτού έρθει η ώρα που είχε οριστεί για τη χαλάρωση των μέτρων, στη 01:00 π.μ. τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδος της Κυριακής, 12.12.2021), σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα.

Η πολιτεία Κουίνσλαντ, η τρίτη πολυπληθέστερη της Αυστραλίας, έκλεισε τα σύνορά της στη Νέα Νότια Ουαλία τον Ιούλιο και στη συνέχεια στους ταξιδιώτες από τη Βικτόρια, για να προστατευθεί από ξέσπασμα του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του νέου κορονοϊού, που συγκλόνιζε το ανατολικό τμήμα της χώρας για μήνες.

«Θα ζήσουμε με την COVID – αλλά με τους δικούς μας όρους», σημείωσε η πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ, Αναστάσια Παλάστσουκ σε μήνυμά της στο Twitter, καθώς η πολιτεία έφτασε τον στόχο της για τον πλήρη εμβολιασμό κατά της COVID-19 του 80% του πληθυσμού της άνω των 16 ετών, κάτι το οποίο αποτελούσε προϋπόθεση για τη χαλάρωση των μέτρων.

Χριστούγεννα 2021 – Αυστραλία: Γεμάτες οι πτήσεις της Qantas

Η αεροπορική εταιρεία Qantas ανακοίνωσε ότι θα μετέφερε σχεδόν 10.000 επιβάτες από και προς το Κουίνσλαντ τη Δευτέρα (13.12.2021) με περίπου 100 πτήσεις της, στις περισσότερες από τις οποίες υπήρχε πληρότητα κρατήσεων.

Οι πολιτείες της Αυστραλίας χαλαρώνουν τους μεθοριακούς κανόνες μετά την επίτευξη υψηλότερων ποσοστών εμβολιασμού κατά της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός παρά την απειλή από το νέο παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του ιού.

Η Τασμανία αναμένεται να ξανανοίξει τα σύνορά της στις άλλες πολιτείες αργότερα αυτή την εβδομάδα, ενώ η Δυτική Αυστραλία ανακοίνωσε ότι θα ξανανοίξει τα σύνορά τις στις 5 Φεβρουαρίου. Η Νότια Αυστραλία υποδέχεται ταξιδιώτες από άλλες πολιτείες από τα τέλη Νοεμβρίου.

Η Αυστραλία έχει καταγράψει σχεδόν 229.000 περιστατικά μόλυνσης του νέου κορονοϊού και 2.104 θανάτους από την COVID-19, πολύ λιγότερους από πολλές χώρες με τις οποίες μπορεί να συγκριθεί. Μέχρι στιγμής περίπου 70 περιστατικά μόλυνσης της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορονοϊού έχουν εντοπιστεί στη χώρα, κυρίως στο Σίδνεϊ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις