Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Χριστούγεννα με τους Έλληνες της Αλεξάνδρειας – “Φυλάμε Θερμοπύλες”!

Χριστούγεννα με τους Έλληνες της Αλεξάνδρειας – “Φυλάμε Θερμοπύλες”!
φωτογραφία: αρχείο Reuters

Μία μεγάλη οικογένεια οι Έλληνες της Αλεξάνδρειας γιορτάζουν με συγκίνηση και λαμπρότητα και τα φετινά Χριστούγεννα.

Στη μεγάλη γιορτή της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας για τα Χριστούγεννα, οι Αλεξανδρινοί συνεόρτασαν μέσα σε ένα πραγματικά κοσμοπολίτικο περιβάλλον.

Συμμετείχαν πολλοί άλλοι εκπρόσωποι ξένων παροικιών, καθώς και τρεις Προξένους: της Κίνας, της Ισπανίας και του Λιβάνου, παρουσία, φυσικά, του εκπροσώπου του Ελληνικού Προξενείου στο ελληνικό χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν.

Όλοι μεταφέρθηκαν σε μία καθαρά εορταστική ατμόσφαιρα, στο εντευκτήριο του Ελληνικού Τετραγώνου του Σάτμπι, το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων.

Τους παρευρισκομένους, που προτίμησαν την ελληνική γιορτή για να τιμήσουν τη μεγάλη αυτή ημέρα, υποδέχτηκε ο Οικονομικός Επόπτης της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Πάρης Πεφάνης Μακρής, ο οποίος σε δηλώσεις του ευχήθηκε σε όλους μία καλή και ευλογημένη χρονιά και στην παροικία να συνεχίσει το έργο της για να διατηρήσει “Θερμοπύλες”.

Ευχές έδωσαν στην Ελληνική Κοινότητα και οι Πρόξενοι που παραβρέθηκαν, καθώς και οι εκπρόσωποι των ελληνικών παροικιακών σωματείων, οι οποίοι με όλον τον κόσμο, κάτοικοι της Αλεξάνδρειας που προέρχονταν από τριάντα διαφορετικές χώρες, παραδόθηκαν στους ήχους της ελληνικής, ιταλικής, γαλλικής και αραβικής μουσικής, ανεβάζοντας το γλέντι στα ύψη, κάνοντας υπερήφανους άλλη μία φορά τους υπευθύνους της Ελληνικής Κοινότητας, που πραγματοποιούν κάθε χρόνο, παραμονή Χριστουγέννων, ίσως το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν στην μεσογειακή αιγυπτιακή μεγαλούπολη, που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος.

Δεν έλειψαν βέβαια και τα ελληνικά κάλαντα, όπως επίσης και η παραδοσιακή γαλοπούλα, μεταφέροντας όλους σε ένα γνήσια ελληνικό εορταστικό χριστουγεννιάτικο περιβάλλον.

Και με το χορό, όλοι γίνανε ένα, με τις μουσικές να διαδέχονται η μία την άλλη, αλλά το ενδιαφέρον του κόσμου να μένει πάντοτε αμείωτο και με τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Πάρη Πεφάνη Μακρή να μεταφέρει τις ευχές του και τις ευχές της πρεσβυγενούς Κοινότητας σε όλους τους Αιγυπτιώτες, όπου και αν βρίσκονται, έτσι ώστε το 2019 να αποτελέσει μία χρονιά ακόμη ισχυρότερης συνεργασίας της Ελλάδας με την Αίγυπτο, από κοινού με την Κύπρο.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις