Κόσμος

Τι συγκίνησε την Βασίλισσα Ελισάβετ

Όπως κάθε χρόνο εδώ και 57 χρόνια, ακριβώς στις 15:00 (ώρα Γκρίνουιτς) ανήμερα των Χριστουγέννων, η βασίλισσα Ελισάβετ θα απευθύνει το μήνυμά της στον βρετανικό λαό. Και φέτος, θα πει τι την συγκίνησε τη χρονιά που πέρασε.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένα απόσπασμα από το χριστουγεννιάτικο μήνυμα της 88χρονης βασίλισσας δόθηκε ήδη στη δημοσιότητα.

Με ένα λιλά φόρεμα, με μαργαριταρένιο κολιέ και καθισμένη μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Μπάκιγχαμ και δίπλα σε ένα κουτί που είχε δοθεί ως δώρο στους Βρετανούς στρατιώτες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Ελισάβετ μίλησε για το πόσο την έχει συγκινήσει η αυταπάρνηση που δείχνουν τα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων και οι εθελοντές που εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να προσφέρουν βοήθεια στα θύματα των συγκρούσεων ή των επιδημιών, όπως εκείνης του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική.

«Έχω βαθιά συγκινηθεί φέτος από την αυταπάρνηση των εργαζομένων στις ανθρωπιστικές οργανώσεις και των εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών που φεύγουν για το εξωτερικό προκειμένου να βοηθήσουν τα θύματα των συγκρούσεων ή των επιδημιών όπως εκείνης του ιού Έμπολα, οι οποίοι αναλαμβάνουν μεγάλο ρίσκο σε προσωπικό επίπεδο» τόνισε η βασίλισσα της Αγγλίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στον αέρα η συνάντηση ΗΠΑ – Ιράν στη Ντόχα – Το Κατάρ δεν «ξεπαγώνει» τα ιρανικά 6 δισ. δολάρια
Γουίτκοφ και Κούσνερ θα βρίσκονται στην Ντόχα, αλλά δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση με το Ιράν, ανακοίνωσε το Κατάρ, το οποίο, όπως τόνισε, συντονίζεται με το Ομάν για το Ορμούζ
Ιράν