Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Χριστούγεννα: Μια παραπάνω ημέρα αργίας για τους Σλοβένους!

Χριστούγεννα: Μια παραπάνω ημέρα αργίας για τους Σλοβένους!

Πιο νωρίς ήλθε ο Άγιος Βασίλης για τους Σλοβένους, οι οποίοι κέρδισαν μία ακόμα μέρα αργίας για τα Χριστούγεννα. Οι βουλευτές αποφάσισαν να κάνουν πάλι αργία την Δεύτερα 2 Ιανουαρίου, που είχε καταργηθεί πριν από περίπου 4 χρόνια, όταν πήραν μέτρα λιτότητας. Σκοπός τους είναι να ευχαριστήσουν τους πολίτες τους για τις “θυσίες” τους.

«Έχει έρθει η ώρα να δείξουμε στον λαό ότι μπορούμε να πάμε μπροστά», εξήγησε ο Σλοβένος κεντρώος πρωθυπουργός Μίρο Τσέραρ ανακοινώνοντας το μέτρο αυτό που ψηφίστηκε σήμερα (13-12-2016) από το Κοινοβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία 90 βουλευτών.

Τα ζόρια για την Σλοβενία ξεκίνησαν το 2013 εξαιτίας των προβλημάτων του τραπεζικού της τομέα. Η χώρα αυτή των 2 εκατομμυρίων κατοίκων αναγκάστηκε τότε να υιοθετήσει ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής λιτότητας, το οποίο συνοδεύτηκε από πολλές ιδιωτικοποιήσεις.

Η Σλοβενία στοχεύει σε ανάπτυξη 2,3% φέτος και 2,9% το 2017, αφού κατέγραψε ανάπτυξη 2,3% το 2015.Το κόμμα του Τσέραρ είναι αντιμέτωπο εδώ και αρκετούς μήνες με την αντίδραση των συνδικάτων του δημόσιου τομέα, τα οποία επικρίνουν την κυβέρνηση για τη συνέχιση πολλών μέτρων λιτότητας.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε