Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Χρυσές Σφαίρες: Σπάνια εμφάνιση της γυναίκας – θρύλου του αθλητισμού

Χρυσές Σφαίρες: Σπάνια εμφάνιση της γυναίκας – θρύλου του αθλητισμού

Μια σπάνια εμφάνιση με νόημα έγινε στις Χρυσές Σφαίρες. Η γυναίκα θρύλος της γυμναστικής, η γυναίκα που συγκλόνισε με τις επιδόσεις της αλλά και την τραγική της ιστορία σεξουαλικής κακοποίησης από τον γιο του δικτάτορα της Ρουμανίας, Τσαουσέσκου. Η Νάντια Κομανέτσι.

Στα 57 της πλεον η Νάντια Κομανέτσι, εμφανίστηκε στις 75ες Χρυσές Σφαίρες με ένα μαύρο φόρεμα που επέλεξαν οι περισσότεροι από τους προσκεκλημένους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί για την σεξουαλική κακοποίηση γυναικών και ανδρών στο Χόλιγουντ.

Η γυναίκα – θρύλος της ενόργανης γυμναστικής, που σιωπηλά υπέμενε την σεξουαλική κακοποίηση σε ένα αυταρχικό καθεστώς όπως αυτό του Τσαουσέκσκου στην Ρουμανία, γυρίζει πλεον τον κόσμο μιλώντας για το αθλητικό ιδεώδες.

Η ζωή της πέρασε από 40 κύματα με απόπειρες αυτοκτονίας, δραματική απόδραση από τη Ρουμανία και αποκαλύψεις που σγκλόνισαν τον κόσμο.

Η αθλήτρια που πέτυχε το απόλυτο δεκάρι ήταν κι εκείνη χθες στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών για να σταθεί στο πλευρό όλων εκείνων που πέρασαν όσα πέρασε εκείνη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις