Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Υεμένη: «Δεν θα πετύχετε τους στόχους σας» διαμηνύουν οι Χούθι σε ΗΠΑ και Βρετανία

Υεμένη: «Δεν θα πετύχετε τους στόχους σας» διαμηνύουν οι Χούθι σε ΗΠΑ και Βρετανία

«Η συνέχιση των επιθέσεων των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην Υεμένη δεν θα επιτύχει κανέναν στόχο για τους επιτιθέμενους και δεν θα επηρεάσει την απόφαση της Υεμένης να δείξει την υποστήριξή της για τη Γάζα», ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος των Χούθι Μοχάμεντ Αμπντουλσαλάμ.

Ο εκπρόσωπος των Χούθι πρόσθεσε πως δεν θα είναι εύκολο να καταστραφούν οι στρατιωτικές ικανότητες της Υεμένης, οι οποίες έχουν αποκατασταθεί στη διάρκεια χρόνων σκληρού πολέμου.

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία εξαπέλυσαν πλήγματα σε 36 στόχους των Χούθι στην Υεμένη χθες, Σάββατο (03.02.2024), κατά τη δεύτερη ημέρα των σημαντικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ εναντίον συνδεόμενων με το Ιράν οργανώσεων έπειτα από φονική επίθεση που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις Αμερικανοί στρατιωτικοί στην Ιορδανία το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οι χθεσινές επιδρομές έθεσαν στο στόχαστρο 13 θέσεις στην Υεμένη που χρησιμοποίησαν οι Χούθι προκειμένου να επιτεθούν σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, ανέφερε το Πεντάγωνο, μία ημέρα αφότου οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν ένα πρώτο κύμα ανταποδοτικών πληγμάτων σε πάνω από 85 στόχους στο Ιράκ και στη Συρία που συνδέονταν με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν και πολιτοφυλακές τις οποίες αυτοί υποστηρίζουν.

“Αυτό που συνέβη την Παρασκευή ήταν η αρχή, όχι το τέλος, της απάντησής μας, και θα υπάρξουν περισσότερα βήματα, μερικά ορατά, μερικά πιθανόν αθέατα”, είπε εξάλλου ο Σάλιβαν στο δίκτυο CBS. “Δεν θα τη χαρακτήριζα ως μια στρατιωτική εκστρατεία με αβέβαιο αποτέλεσμα”

Εξάλλου, σε ξεχωριστές δηλώσεις του στο Fox News, ο εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι είπε πως τα πλήγματα που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ το βράδυ της Παρασκευής εναντίον υποστηριζόμενων από το Ιράν οργανώσεων είναι μόνο ο “πρώτος γύρος” δράσης και θα ακολουθήσει περισσότερη δράση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις