Κόσμος

Υεμένη: Εμπορικό πλοίο χτυπήθηκε από άγνωστο αντικείμενο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επίθεση από άγνωστο αντικείμενο δέχτηκε εμπορικό πλοίο κινούμενο στην Ερυθρά Θάλασσα και υπέστη «ελαφριά ζημιά», ανακοίνωσε ο βρετανικός φορέας ασφάλειας της ναυσιπλοΐας UKMTO τις πρώτες πρωινές ώρες.

«Το σκάφος και το πλήρωμα είναι ασφαλή και συνεχίζουν το δρομολόγιο προς τον λιμένα που αποτελεί τον επόμενο προορισμό τους», πρόσθεσε στην έκτακτη ενημέρωσή του διευκρινίζοντας πως το «συμβάν» αυτό εκτυλίχθηκε στον θαλάσσιο χώρο 76 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της πόλης Χοντάιντα, λιμανιού της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πλήγμα, ιδίως για ποιο πλοίο επρόκειτο.

Το κίνημα ανταρτών Ανσάρ Αλλάχ («υποστηρικτές του Θεού»), γνωστότερο με το επώνυμο της οικογένειας των ηγετών του, Χούθι, το οποίο έχει κυριεύσει το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Υεμένης και θεωρείται προσκείμενο στο Ιράν, εξαπολύει από τον Νοέμβριο επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων που κατ’ αυτό «συνδέονται» με το Ισραήλ, σε ένδειξη «αλληλεγγύης» προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, όπου μαίνεται για όγδοο μήνα ο πόλεμος του Ισραήλ και της Χαμάς, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για το ενδεχόμενο εξάπλωσης του πολέμου στην περιφέρεια.

Οι επιθέσεις των Χούθι με drones και πυραύλους έχουν αναγκάσει μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες να σταματήσουν τα δρομολόγια πλοίων μέσω Ερυθράς Θάλασσας προς τη Διώρυγα του Σουέζ, τμήμα υδάτινης οδού στρατηγικής σημασίας, από την οποία διερχόταν πριν από τον πόλεμο το 12% ως 15% του παγκόσμιου εμπορίου. Τα περισσότερα πλοία πλέον κάνουν τον γύρο της Αφρικής, κάτι που κάνει τις θαλάσσιες μεταφορές πολύ πιο χρονοβόρες και δαπανηρές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το θρίλερ της συμφωνίας ΗΠΑ και Ιράν: Στον «αέρα» μετά το ισραηλινό χτύπημα στον Λίβανο – Τραμπ: «Μπορεί να υπογραφεί και μέσα στη νύχτα»
Έξαλλος ο Τραμπ με τον Νετανιάχου: «Τα έκανε όλα άνω κάτω. Καθυστέρησε την υπογραφή» - «Δεν έχει καμία γαμ... ικανότητα κρίσης. Του το είπα»
REUTERS
Τραγωδία στη Βραζιλία: Ο τραγουδιστής Oliver Tree, ανάμεσα στους νεκρούς της σύγκρουσης ελικοπτέρων στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Ο 32χρονος μουσικός, γνωστός για τα viral βίντεό του, ανάμεσα στους έξι ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Oliver Tree
Η Γενεύη «φλέγεται»: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία ενόψει της Συνόδου Κορυφής της G7 στη Γαλλία
Διαδηλωτές στη Γενεύη συγκρούστηκαν με την αστυνομία, έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο και έσπασαν τα παράθυρα μιας τράπεζας, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της G7 στη γειτονική Γαλλία
Γενεύη