Κόσμος

Υεμένη: Έβαλαν γυναίκα σε τρύπα και τη λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου

Τζιχαντιστές της Αλ-Κάιντα στην Υεμένη λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου μια γυναίκα αφού την κατηγόρησαν για "μοιχεία" και "πορνεία" στην πόλη Μουκάλα (νοτιοανατολική Υεμένη), την οποία ελέγχουν. 

Ο λιθοβολισμός -κάτι σπάνιο στην Υεμένη- πραγματοποιήθηκε την Κυριακή. Οπλισμένοι άνδρες “έβαλαν την γυναίκα μέσα σε μια τρύπα στη μέση της αυλής ενός στρατιωτικού κτιρίου και τη λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου παρουσία δεκάδων κατοίκων” της Μουκάλα, πρωτεύουσας της επαρχίας Χαντραμούτ, αφηγήθηκε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Οι τζιχαντιστές της αλ-Κάιντα επωφελήθηκαν από το χάος που επικρατεί εξαιτίας του πολέμου στη Υεμένη για να καταλάβουν τον Απρίλιο τη Μουκάλα, όπου έχουν επιβάλει τον νόμο τους.
Την Κυριακή λιθοβόλησαν αυτή τη γυναίκα επικαλούμενοι την ετυμηγορία που είχε εκδώσει τον Δεκέμβριο ένα “ισλαμικό δικαστήριο” της Χαντραμούτ, το οποίο είχαν συστήσει οι ίδιοι. Σύμφωνα με την ετυμηγορία αυτή, το θύμα, μια παντρεμένη γυναίκα, “είχε ομολογήσει τη μοιχεία ενώπιον των δικαστών”.

Ένας υεμενίτης δημοσιογράφος, ο οποίος ήταν παρών τη στιγμή του λιθοβολισμού, δήλωσε πως οι ένοπλοι είχαν απαγορεύσει αυστηρά τη λήψη φωτογραφιών.
“Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοιο πράγμα” στη Μουκάλα, είπε ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κλοπή στο Λούβρο: Οι διαβεβαιώσεις Μακρόν για την ανάκτηση των κοσμημάτων του Στέμματος και ο κωδικός «Louvre» σε σύστημα ασφαλείας
Σύμφωνα με το ABC, ο κωδικός για τις κάμερες ασφαλείας στο Λούβρο ήταν «louvre», γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για όλα τα συστήματα ασφαλείας ενός εκ των μεγαλύτερων μουσείων του κόσμου
Το παράθυρο από το οποίο μπήκαν οι κλέφτες στο Λούβρο