Τετάρτη, 1 Μαΐ
23oC Αθήνα

Υεμένη: Πύραυλος των Χούθι χτύπησε το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο «True Confidence» με τραυματίες και αγνοούμενους

Υεμένη: Πύραυλος των Χούθι χτύπησε το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο «True Confidence» με τραυματίες και αγνοούμενους
Reuters

Το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο «True Confidence» χτυπήθηκε από πύραυλο περίπου 50 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού Άντεν της Υεμένης, σύμφωνα με το Reuters. Πίσω από την επίθεση θεωρείται ότι βρίσκονται δυνάμεις των Χούθι.

Από το πυραυλικό χτύπημα των ανταρτών Χούθι της Υεμένης, στο ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο «True Confidence»  ξέσπασε φωτιά.

Όπως μετέδωσε το Reuters, δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες για την κατάσταση των 20 μελών του πληρώματος και των τριών ένοπλων φρουρών στο πλοίο.

Ωστόσο, μια ναυτιλιακή πηγή που επικαλέστηκε το Reuters, είπε ότι τρεις ναύτες αγνοούνταν και άλλοι τέσσερις υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα.

Οι μαχητές Χούθι στην Υεμένη έχουν εκτοξεύσει επανειλημμένα drones και πυραύλους εναντίον διεθνών εμπορικών πλοίων από τα μέσα Νοεμβρίου, λέγοντας ότι ενεργούν σε αλληλεγγύη με τους Παλαιστίνιους για να αντιταχθούν στις στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα.

Η υπηρεσία Maritime Trade Operations (UKMTO) του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε νωρίτερα ότι έλαβε μια αναφορά για ένα περιστατικό 54 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Άντεν, το οποίο βρίσκεται κοντά στην είσοδο της Ερυθράς Θάλασσας.
Η ναυτιλιακή πηγή, η οποία αρνήθηκε να κατονομαστεί, είπε ότι το πλοίο φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί.

Ένας αξιωματούχος Άμυνας των ΗΠΑ είπε ότι παρατηρήθηκε να βγαίνει καπνός από το «True Confidence». Ο αξιωματούχος, ο οποίος, επίσης, αρνήθηκε να κατονομαστεί, είπε στο Reuters ότι μια σωσίβια λέμβος εθεάθη, ακόμη, στο νερό κοντά στο πλοίο.

Οι επιθέσεις των Χούθι έχουν διαταράξει την παγκόσμια ναυτιλία, αναγκάζοντας τις εταιρείες να αλλάξουν δρομολόγιο σε μακρύτερα και ακριβότερα ταξίδια στη νότια Αφρική!

Το «True Confidence» ανήκει στην εγγεγραμμένη στη Λιβερία εταιρεία «True Confidence Shipping» και λειτουργεί από την «Third January Maritime» με έδρα την Ελλάδα, ανέφεραν και οι δύο εταιρείες στην κοινή τους δήλωση.

Παράλληλα, ξεκαθάρισαν ότι το πλοίο δεν είχε καμία σύνδεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως μεταδόθηκε αρχικά από ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις