Παρασκευή, 12 Απρ.
24oC Αθήνα

Yeni Şafak: Η Τουρκία σκέφτεται να αγοράσει Σουχόι αντί των F-35

Yeni Şafak: Η Τουρκία σκέφτεται να αγοράσει Σουχόι αντί των F-35

Οι ΗΠΑ απειλούν την Τουρκία με κυρώσεις για την αγορά των S-400 και την… «πέταξε» εκτός του προγράμματος των F-35. Και τώρα, φαίνεται, πως η Άγκυρα ετοιμάζει την «απάντησή» της, στρεφόμενη ξανά προς τη Μόσχα.

Η Τουρκία φέρεται να μελετά την προσφορά της Ρωσίας για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών Σουχόι Su-35 αντί των αμερικανικών F-35. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η (φιλοκυβερνητική) εφημερίδα Yeni Şafak, επικαλούμενη πηγή προσκείμενη στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το υπουργείο Άμυνας, το τουρκικό γενικό επιτελείο αεροπορίας και άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν τη ρωσική πρόταση. Εάν ταχθούν υπέρ της αγοράς, θα αρχίσουν διμερείς διαπραγματεύσεις για το ζήτημα.

Η Άγκυρα δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη επίσημα για το ζήτημα.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αποκλείσουν την Τουρκία από το πρόγραμμα κατασκευής του F-35 εξαιτίας του ότι η Άγκυρα προχώρησε στην απόκτηση του ρωσικής κατασκευής συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400, διευκρινίζοντας πως η χώρα θα έχει τεθεί εντελώς εκτός του προγράμματος τον Μάρτιο του 2020 και δεν θα της παραδοθούν τα περίπου 100 μαχητικά του τύπου που σκόπευε να αποκτήσει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις