Κόσμος

Υγρός τάφος η Μεσόγειος! 2.262 μετανάστες πνίγηκαν στα παγωμένα νερά το 2018!

Η Μεσόγειος Θάλασσα αποδείχθηκε και το 2018 υγρός τάφος για 2.262 μετανάστες που έχασαν την ζωή τους, προσπαθώντας να την διασχίσουν.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την περσινή χρονιά 113.482 μετανάστες κατάφεραν να φτάσουν στην Ευρώπη από τη θάλασσα, κυρίως μέσω της Ισπανίας, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Τα νούμερα πάντως παρουσιάζουν μείωση σε σχέση με το 2017, όταν οι νεκροί ή αγνοούμενοι μετανάστες ήταν 3.139 ενώ αυτοί που πέρασαν στην Ευρώπη ανέρχονταν σε 172.301 άτομα. Το ρεκόρ εισόδου το είχαμε το 2015 όταν 1.015.000 μετανάστες ήρθαν στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Για το 2018 δεν έχουν προστεθεί οι περίπου 7.000 μετανάστες που έχουν καταγραφεί στους ισπανικούς θύλακες στο αφρικανικό έδαφος Θέουτα και Μελίγια.

Η Ισπανία έγινε και πάλι η πρώτη πύλη εισόδου στην Ευρώπη, με 55.756 αφίξεις από τη θάλασσα (έναντι 22.103 το 2017), ενώ από την Ελλάδα πέρασαν 32.497 άτομα και μέσω Ιταλίας 23.371.

Η χώρα προέλευσης των περισσότερων μεταναστών ήταν η Γουινέα (13.068 άνθρωποι) και ακολουθεί το Μαρόκο (12.745) και το Μάλι (10.347). Η Συρία ήταν μόλις η τέταρτη χώρα προέλευσης ακολουθούμενη από το Αφγανιστάν και το Ιράκ.

“Το 2019 είναι ζωτικής σημασίας για να δοθεί τέλος στην σημερινή προσέγγιση πλοίο με πλοίο”, επισήμανε την Κυριακή η UNHCR καλώντας τα κράτη να “βάλουν σε εφαρμογή έναν περιφερειακό μηχανισμό που θα δίνει στους καπετάνιους των πλοίων σαφείς και προβλεπόμενες πληροφορίες για το μέρος στο οποίο θα μπορούν να αποβιβάσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διασώζουν στην Μεσόγειο”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φονικός καύσωνας στην Ευρώπη: Παιδιά πεθαίνουν στη Γαλλία επειδή δεν ξέρουν κολύμπι, 43 νεκροί – Ρεκόρ ζέστης στην Ισπανία και συναγερμός σε Δανία και Σουηδία
Σε κόκκινο συναγερμό αύριο (25.06.2026) το 75% της Γαλλίας λόγω του καύσωνα - Απόγνωση σε Ισπανία, Ιταλία - Σπάνε ρεκόρ οι θερμοκρασίες
«Βράζει» η Γαλλία από τον καύσωνα
Ο υπουργός Εργασίας της Γαλλίας υπέρ της βερμούδας στο γραφείο εν μέσω καύσωνα: «Αν είναι καλοραμμένη, κανένα πρόβλημα»
«Εγώ φοράω κοστούμι και γραβάτα γιατί αυτό είναι το dress code ενός υπουργού» δήλωσε ο Ζαν-Πιερ Φαραντού - Τι ισχύει με τη βερμούδα στα γραφεία στη Γαλλία
Αστυνομία Γαλλία
Η βίλα Σέρτοσα του Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία πουλήθηκε στη βασιλική οικογένεια Αλ Θάνι του Κατάρ για 350 εκατ. ευρώ
Πρόκειται για έπαυλη στην οποία ο «Καβαλιέρε» φιλοξένησε από τον Βαλντιμίρ Πούτιν μέχρι τον Βρετανό Τόνι Μπλερ και τον Ισπανό πρώην πρωθυπουργό Θαπατέρο αλλά και τα διαβόητα «μπούνγκα -μπούνκα» πάρτι
Η βίλα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία