Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

“Ύμνοι” Όρμπαν για την αντιμεταναστευτική πολιτική της χώρας του

“Ύμνοι” Όρμπαν για την αντιμεταναστευτική πολιτική της χώρας του

“Η Ουγγαρία και η Πολωνία είναι μαζί στη μάχη για την υπεράσπιση της χριστιανικής τους πατρίδας”, δήλωσε ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν στα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου στη μνήμη του εκλιπόντος προέδρου της Πολωνίας, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα το 2010 μαζί με δεκάδες άλλους επιβάτες.

“Θεωρούμε ότι οι Πολωνοί και οι Ούγγροι έχουν μια κοινή διαδρομή, έναν κοινό αγώνα και έναν κοινό στόχο: να οικοδομήσουν και να υπερασπιστούν την πατρίδα έτσι όπως την θέλουμε…χριστιανική και με εθνικές αξίες”, είπε ο Όρμπαν, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές.

Ο ίδιος μάλιστα επανέλαβε ότι η Πολωνία μπορεί να υπολογίζει στην Ουγγαρία στις διαφωνίες της με τις Βρυξέλλες.

Από την πλευρά του ο Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος Νόμου και Δικαιοσύνης της Πολωνίας, δήλωσε σήμερα ότι η Ευρώπη θα πρέπει να βασίζεται σε ισχυρά έθνη-κράτη και πρόσθεσε ότι η κοινή πορεία της χώρας του με την Ουγγαρία θα οδηγήσει τα δύο αυτά κράτη στην ελευθερία.

Οι αναφορές αυτές φυσικά αναφέρονται και στην αντιμεταναστευτική πολιτική της Ουγγαρίας, που έχει κλείσει τα σύνορά της και δεν δέχεται πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο Κατσίνσκι κάλεσε επίσης τους Ούγγρους να στηρίξουν τον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν στις εκλογές της Κυριακής.

“Σε δύο ημέρες θα αποφασίσετε για την ελευθερία. Η αξιοπρέπεια και η ελευθερία των εθνών είναι στενά συνδεδεμένη με το όνομα του Βίκτορ Όρμπαν όχι μόνο για τους Ούγγρους, αλλά και για τους Πολωνούς”, είπε ο ίδιος στην τελετή για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις